Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.Vlastním rodinný dům.Má v něm hlášené trvalé bydliště můj problémový syn(drogy).Slyšela jsem,že bych mu mohla zřídit užívací právo ve vymezené části objektu(v pokoji,který užívá).Kde,jak a koho o to žádat?Mám strach z exetutorů a takhle by prý mohli vzít jen věc z místnosti ke které by měl syn užívací právo.Jsem moc neštastná a prosím o radu.
Užívací právo (jestli to dobře chápu) se řeší u notáře většinou v souvislosti s dědickým vypořádáním - v podstatě jde o to, že je nemovitost prohlášena za Vaši (což asi i tak je), ale váže se k ní buď právo bezplatného užívání nebo věcné břemeno. To je pak uvedeno v katastru. A nebylo by jednoduší zrušit trvalý pobyt? Ale jestli to lze i jinak, tzn. bez notáře?
To jako vězení? Kdo vám tu radu o exekutorovii dal? Má tam bydliště, tak celý byt a též jinde, kde se předpokládá jeho majetek. Přečtěte si exekutorský řád a OSŔ. Zajděte na matriku jak zrušit TP a též by k vám nesměl docházet (pokud se má kde odstěhovat). V každém případě si zajistit od věcí doklady o vlastnictví..
Možná je to hloupost, ale nešlo by to vyřešit vyčleněním samostatné bytové jednotky? Potom by měl vlastní domácnost pod uzavřením a s vlastními měřidly. Pokud by to šlo vyčlenit i stavebně. S tím by vám možná mohli poradit na stavebním úřadě. Soudně ho vystěhovat zřejmě nechcete? To by asi bylo jednodušší, pokud je dospělý a už se nepřipravuje na povolání - takže k němu nemáte vyživovací povinnost. V tom případě mu trvalý pobyt nezakládá žádné právo k vaší nemovitosti. Věřím, že je to těžké rozhodování.
V domě je obyvák,kuchyn s jídelnou,ložnice,koupelna,wc a pokoj ,který používá syn.Je dospělý,je mu 26let.
Dobrý den, jestli syn u Vás skutečně bydlí, máte nad ním aspoň trochu kontrolu, pokud ho vystěhujete, bude mít větší předpoklad dostat se až na dno, možná ještě něco horšího. I když s ním asi bude domluva těžká, navzdávejte boj proti jeho návyku, hledejte všechny možnosti, jak kluka zachránit. Třeba jste ještě všechny možnosti nevyčerpali, někteří narkomani se z té hrůzy nakonec vyléčí. Co se týká obav z exekuce, jak Vám již radili, mějte připraveny všechny doklady o nákupu zařízení bytu a hlídejte si možný termín k odvolání. Hlavně prosím syna ještě neházejte úplně přes palubu, je to přece Vaše dítě. Patronka
Nechci ho hodit přes palubu.Když měl bludy a stíhy z pervitinu a marihuany, zařídila jsem mu,aby ho přijali na psychyatrii.Ale podepsal revers a za pár dní odešel.Jezdila jsem s ním do protidrogového centra,k psychyatričce,sehnala jsem mu dlouhodobou brigádu.Do práce chodil.Ale každý den byl zhulený.Doma pořád jen spal,nebo byl někde s kamarády.O nic zájem,jedno,jak chodí ustrojený,bordel v pokoji,pořád jsem se musela starat o všechno za něj,Po půl roce si dal zase pervitin,Řekla jsem mu,že bud půjde do léčebny,nebo at se odstěhuje.Už jsem neměla vůbec sílu vidět,jak se ničí.Neměla jsem vůbec chut jíst a přesto se mi pořád obracel žaludek a dávila jsem se.Když už jsem něco snědla,vyzvrátila jsem to.Do toho mě ještě začaly příšerně bolet záda.Ted je týden v léčebně...
Arwi. Mám zkušenosti s drogami, byla jsem na léčení. Na typu léčebny taky záleží, doporučuju začít Horními Beřkovicemi, to je na tři měsíce, poté do doléčovacího centra na rok. Většinou je doléčovací centrum, tzv. komunita někde mimo civilizaci, statek, kde jsou víceméně odkázáni na svou práci a to, co si vypěstují. (poznala jsem i Lojovice, odkud jsem za týden utekla taky, to není léčba ale vyloženě buzerace beze smyslu)
Po tom léčení je jeden důležitý krok. Vám to uleví, jemu pomůže. On musí odejít z města, kde dosud žil, minimálně na 5 let. Jak se bude vracet domů, mezi staré známé, nevydrží to. Můžu vám říct, že já jsem z toho venku již 12 let a do svého města i z jiného důvodu prostě nemůžu. Dokud jsem jezdila k našim, hlavu jsem zabořila do země a šla nejkratší cestou nádraží - domov. Opravdu i po 10 letech jsem zjistila, že vzpomínky na ty "časy" mi vracejí zvláštní touhu a chuť.
Ještě Vám doporučím knihy. My děti ze stanice ZOO a Matka Davida S. narozeného 1959
,,,
Matka Davida S., narozeného 3. července 1959
83%
Yvonne Keuls
BIOGRAFIE, PAMĚTI
PŘIDÁNO: 25.03.2007
PODOBNÉ
Děj se odehrává v Holandsku v době, kdy lidé téměř neví, co je to droga a jaké následky může její užívání mít. Knihu nevypráví David, ale jeho matka. Ta popisuje jeho život od dětství, aby se člověk zamyslel, kde se mohla stát chyba, především však jeho drogové období, kdy neví, co se s ním děje, má strach, když není doma, nebo že zazvoní telefon a tam jí někdo oznámí, že je mrtvý.
Příběh je plný zklamání, slibů a zoufalství. Vše začalo u marihuany, pokračovalo od hašiše a LSD až po heroin.
Matka velice otevřeně popisuje své pocity, naděje, zoufalství a bezmoc.
Po přečtení těchto dvou knížek uvidíte vše opravdu dobře jak ze strany syna, tak ze strany rodičů. A opravdu najdete způsob, jak na schůdné řešení.
Moc vám děkuju,že jste mi napsala.Obě ty knížky jsem četla a ještě Memento.Ráda bych vám večer napsala na vnitřní poštu.Můžu?Arwi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.