Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stužující věnec

Od: afroman* odpovědí: 8 změna:

Dobry den, včera jsme betonovali věnec na mém domku spočítal jsem si top sám na 3,96 m3 tak jsem objednal 5m3 písku a dovezl si 1000kg cementu.

Když mě dovezl písek hned sem říekl je ho málo a dopravce řekl no tak já vám budu počítat 5m3 já říkam ano 5m3 jsem si také objednal.

Problém nastal když ke konci betonování se mě nedostal písek a já musel k sousedovi kterému děkuji pro káru písku aby jsme to dodělali.

Chci se zeptat kolik je třeba písku na 4m3 betonu?

Ještě věnec byl 29cm široký x 25cm vysoký a dům je 14,5 metru x 9 metru to jest 48metrů délka + garáž 16 šíroky x 25cm vysoký x 13,5 délka

toto vše sem si spočítal na 3,96 m3 a to jsem neodečítal roxory.

Mohu se mýlit a předem děkuji za opravu s úctou Jarda

doplněno 17.07.11 09:52:

Jinak vycházel jsem z toho že m3 betonu B20 váží 1,7 tuny při tom m3 písku váží 1,6tuny a na m3 betonu je třeba 200kg cementu

v každém případě si myslím že toho písku nebyli ani 4m3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Podle mé praxe musí něco přes 4 m3 písku stačit.Dal jste ale málo cementu.Osobně-a za leta praxe, žádná vyčteninka-vím, že při objemovém míchání 1 : 3 je třeba 450 kg cementu na m3 písku.A to je pak beton jak křemen.

afroman*
hodnocení

máte pravdu podle tabuzlek na ruční míchání B20 je třeba 365kg cementu 600kg drtě a 800kg písku. Pokud se nedává drť musí se dát 450kg cementu.Já jsem sdělal na 4m3 42 pytlů cementu to jest 1050 kg to je 212,5 kg na m3 příště dám víc.

olaf71*
hodnocení

2x

spočítal jsem to na 4,02 m3. jestli Vám to nevyšlo, tak vás o min. kubík obrali.

afroman*
hodnocení

Děkuji mě to vyšlo podobně 3,96 tuším

hodnocení

0x

problém možná bude opravdu v objemu písku PROTOŽE obvykle se neprodává na kubíky ale na tuny a pokud byl písek nasáklý vodou cž běžně bývá v červenci při deštích nebo prostě v období kdy je více srážek. vlastně Vám dovezli určitou hmotnost, kterou předpokládali, že odpovídá objemu v objednávce, ale v té hmotnosti mohlo být větší množství vody než je běžné pro nepromočený písek a tím se fyzicky objem písku změnší při zachované hmotnosti o objem dovezené vody v něm. na to je potřeba při nákupu těchto nasákavých materiálů dávat pozor. Výhoda je to vždy pro prodejce a nevýhoda pro kupujícího. bohužel. dá se o tom někdy s prodejcem dohadovat cena, pokud je solidní. zhruba vím očem mluvím, betonovali jsme ca před 14dny.

afroman*
hodnocení

Dobrý den, ano máte pravdu. Když hjsem řidiči řekl at me dá vážní list odpověděl: to není na váhu to je na lžíci bagra a jedna lžíce je kubík. Vím že když jsem objednával jinde tak mě přivezli vážní list a nebyl problém.

olaf71*

no jo,ale lžíce bagru rovná, nebo s čepicí. já jsem si pokud to šlo jezdil pro písek sám v vozíkem za auto. objem se snadno spočítá, takže mě nikdo neojebal

hm,tak to mohl být klidně nějaký kubík nekubík, pokud nemáte vážní list, tak už je jistý, žemnožství bylo byj voko, apak se mohlo betonu nedostávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]