Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat který zapne při teplotě vyšší než

Od: clayman® odpovědí: 17 změna:

Zdravím Vás,
existuje nějaký termostat, který sepne při vystoupání teploty přes určitou mez? Tedy přesně obráceně než klasický domácí pokojový termostat.

K čemu: máme krbová kamna s výměníkem a nyní musíme ventil resp. čerpadlo spouštět a vypínat ručně. dokud na to nezapomene, tak je to v pohodě, horši bude až jednou zapomeneme. Moje představa je, že pokud bude teplota ve výměníku vyšší než 50°C dá termostat pokyn ventilu, který se sepne a pustí čerpadlo. Až do krbu nateče chladnější voda zase se vypne - alespoň trochu omezíme kondenzaci spalin.

Ideální by bylo, aby teplota šla nastavit (není podmínkou) a musí vydržet zatížení 5W, které udává ventil. Zátěž čerpadla pak nese už jen ventil.

Díky za Vaše tipy nebo alespoň pojmenování toho, co hledám :-D

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

2x
Ano existuje a normálně ho seženete v kovomatu stoji okolo 300 a je tam kolečko regulace teploty mi to také máme na kamnech s vyměníkem a paráda
hodnocení

díky a způsob připojení? resp. jestli musí být zapojen tak, aby jím ta voda protékala nebo je to prostě elektronika s čidlem na drátu...

macka80*
Je to taková krabička na dolní straně je trošku drážka aby dobře seděla na trubce a k tomu dostanete takovy perko na přichycení opravdu snadná montáž Mi to mame na vrchní trubce od vyměníku akorát to chce připojení do ele.

jabraka*
hodnocení

0x

Takových ventilů a armatur je mnoho.Pro váš účel by možná vyhověl běžný radiátorový termoventil,který uzavírá při nastavené teplotě a otvírá při poklesu pod nastavenou úroveňPoužívají se na radiátorech ústředního topení.

www.meibes.cz/mei/...

JABRAKA

hodnocení

nn, špatně pochopeno. Potřebuju aby mi sepnul čerpadlo a voda se začala rozhánět, ne obráceně ;)

macka80*
Kupte co jsem vám radila víš vím o čem je řeč určitě budete spokojen
hodnocení

jj, v jednom obchodě jsem nepochodil, ale mrknu do Obi - tam bych mohl uspět. díky!

al bunda*

Hledej regulátor k současnému ovládání topení a klimatizace. Vyrábějí se, měl jsem to před pár lety na teplovzdušných generátorech v Ústavu v Pržně. Spínalo to buď topení, nebo chlazení a vlastně šlo o dvě svorky navíc v obyčejném Regu.
Dokonce mám dojem, že běžný termostat s kolečkem způsobem, jaký potřebuješ zapojíš taky. Namísto "sepnutí" ho zapojíš na "rozepnutí".
Když to budeš nutně potřebovat a ještě to nemáš vyřešeno, myslím, že se mi někde válí nějaký návod, tak bych se po tom podíval. Ale fakt se mi nechce. Tak dej vědět.
Hezký den.

hodnocení

zatim jsem nepochodil ani v Hornbachu, dnes jedu do vedlejsi vesnice k topenarum, tak snad. Jinak jsem dostal informaci, ze po domacku toho lze dosahnout predelanim termostatu z bojleru... pry. No to je fuk, jeste mam domluveno u souseda nejakeho spesl topenare, ktery ma pry vsechno :-D

zatim diky vsem

Takový kombinovaný digitální termostat je běžný. Buď je v režimu topení a při poklesu pře udanou hodnotu sepne a nebo je v režimu chlazení a pak spíná při překročení teploty.

jabraka*

Termostat je jedna věc,ale stejně musíš mít celý regulační systém.Něco,co ti zapne a vypne čerpadlo,ale současně vypne topení a zavře a otevře ventil.

JABRAKA

hodnocení

ano, všechno mám - kromě termostatu, což je třešínka na dortu :)

mato*
hodnocení

0x

Co tak mrknout tady?

microtherm-cz.takeit.cz/...

hodnocení

pokojovy termostat je zbytecne narocny - financne i velikostne i zbytecnymi funkcemi, "nahaty" by asi taky nebolo to prave, ale diky :)

macka80*
Pokud ten termostat neseženete tak mi pošlete adresu interní poštou,mám doma ještě jeden tak ho pošlu samozřejmě na dobírku ale podle mě se to dá normálně sehnat třeba v techmatu
macka80*
PS:Dejte vědět jak jste dopadl. diky
hodnocení

už jej mám doma, taková šedá věc 3x3x10cm za 340,- takže díky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]