Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o plastových oknech do našeho rodinného domku. Prošla jsem už mnoho článků na netu a mám z toho v hlavě chaos. Nyní máme dřevěná špaletová okna, k výměně mne nevede jejich havarijní stav ani to že netěsní, spíš se domnívám, že bude snazší údržba, rozšíří se parapety /hlavně vnitřní/, které jsou na stávajících oknech dost úzké /8 cm/ a také, že půjdou lépe otevírat současné jsou, možná kvůli těsnění, kličkami téměř nezavíratelné. V součané době je na trhu tolik druhů plastových oken, že se v tom vůbec nemohu vyznat, totéž platí o firmách. Prosím poraďte jaký typ plastových oken a firmu volit. Jedná se o Klatovsko - Plzeňsko. Podle toho, co jsem už na netu načetla představovala bych si asi pěti komorová s dvojskly, zaoblená. Byla bych vděčná za jakékoliv poznatky a také za zkušennosti s klatovskými popřípadě plzeňskými firmami. Předem děkuji za jakoukoliv reakci. J.
doplněno 05.08.11 13:18:Zadala jsem poptávku u několika firem, nabídly mi tyto profily:
Aluplast Ideal 7000 (RL), 6 komorový
Gama Salamandr, 5 komorový
Gealan S 8000 IQ, 6 komorový
Corona rondo CT 70 AS, systém SCHUCO Internac., 5 komorový
Brillant Desing B68-K, 5 komorový,
je nějaký výrazně lepší nebo naopak výrazně horší, prostupnost je u všech firem /jedná se o dvojsklo/ víceméně stejná, uvádějí U=1,1 jen jedna firma má 1,2, ale to se jedná, myslím, spíše o způsob zaokrouhlování. Nejvyšší cenu má firma s profilem Corona..., přestože se jedná o 5 komorové provedení. Jestliže toto čte někdo, kdo má o profilech plastových oken přehled, poraďte, který z nich byste si dal do svého domu? Zároveň omluvte, pokud jsem jako laik napsala nějaký nesmysl, opisovala jsem to ze zaslaných nabídek. Děkuji. Julie
zdravim vas sem domaci soro Klatovak me to dala firma shadovline ty to zacistovali a u zname to delala mondena tam sem to zacistoval osobne jinak to delaji taky spokojenost windoor a rednex nic moc hodne reklamaci pak jsou tam jeste ld okna ,sulko nebrat radeji nemam dobrou zkusenost nekdo zase rika v phode tak nevim a jeste dvoje osobne sem si udelal rozmery a napsal sem jaky okna sem chtel a to sem roznesl do firem rozil 80 tisic
Pakliže chcete plast a jste pro něj rozhodnuta (je pravda že bude levnější a na údržbu méně náročnější než dřevo) tak obecně platí: čím víc komor, tím lépe, trojsklo lepší než dvojsklo (ale u obojího se vyplatí porovnat hodnoty prostupu tepla), nebrat podezřele levná okna s rámy z nekvalitních recyklátů, čím větší okna, tím je důležitější výztuha rámu (kovová, levná okna nemusejí mít). U jiných než bílých oken kvalita povrchové folie. Kování: většinou je na výběr, nicméně dnes je běžná tzv. mikroventilace (pozor - cenové nabídky v honbě za výhrou zakázky nemusí miktoventilaci obsahovat)... co se týče firem, to je těžké, v souvislosti s tím, že je trh už nasycen (kdo okna vyměnit chtěl, už tak učinil, kdo ne, stejně to neudělá), dochází i k úpadku větších firem, takže dávat co nejmenší zálohu a požadovat co nejrychlejší realizaci. Každopádně - zkuste poptat cca 5 dodavatelů v okolí, cenové nabídky jsou zdarma...
Julie,
jak sama píšete, je mnoho článků o oknech. I zde na poradně se to řeší často. S chladným počasím častěji, páč se potí a plíseň. To je důsledek špatných oken a jejich špatným zapravením.
Osobně doporučuji:
1) namalovat obrázky s rozměry a otvíráním a vyklápěním. (vždy nemusí být všechna okna otvíraná, pevná FIX je mnohem levnější.)
2) obeslat 50 firem
3) pročíst a porovnat dodání, montáž, žaluzie atd...
4) obeslat 20 firem s upřesněním požadavku dle došlých informací a upřesněním Vašeho požadavku
5) vybrat definitivně druh profilu a hodnotu Uw
6) oslovit 5 firem z okolí 80km na uvedený profil a zasklení
7) stlačit cenu o další procenta porovnání stejné nabídky.
Oknařů je mnoho, každý chce zakázky a Vaše peníze. Vaše peníze. Proto zvašte, zdali skočíte na první nabídky nebo budete vyjednávat. Je dokázáno na mnoha případech, že dobrým vyjednáváním dostanete trojskla za menší cenu nežli na začátku dvojskla...
Přeji nejlepší výběr těch nejlepších oken.
ICQ 551806541
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.