Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop z polystyrénu

Od: alfonc odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit:Ve starší budově mám sklad a jelikož je budova stará několik let bylo třeba opravit střechu i strop.Střecha je ze dřeva potažena lepenkou.Vevnitř jsem na strop dal obložení z polystyrénu a ted nevím jak dál,nechci do toho vrážet velké peníze.Chci se zeptat,zda na tom polystyrénu bude držet nějaký cementový střik.Nebo poradte co s tím.Děkuji mnohokrát za vaše rady a tipy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Když se podíváte kolem sebe, uvidíte, jak na baráky lepí kvůli zateplení polystyren a na něj natáhnou do lepidla perlinku. Takže ve stavebninách kupte lepidlo, mají velký výběr, rádi poradí. Lepidlo natáhnete, když dáte perlinku na zpevnění, můžete druhou vrchní vrstvu lepidla po zavadnutí jakoby zapucovat. A namalovat.
doplněno 13.07.11 18:30: Cementový střik skončí z větší míry na zemi, zvláště když to neumíte. Na lepidlo stačí stěrka, namíchat podle návodu na pytli, natáhnout a srovnat se naučíte brzo. Okoukněte to u řemeslníků kmitajících někde na fasádě.
alfonc
hodnocení

A bez perlinky by to asi nedrželo, že? Nechci tam moc investovat, ale taky nechci, aby to po nějakém čase spadlo.Musí se na ten polystyrén dávat něco, nestačilo by to nechat jen tak a polystyrén natřít barvou?Nevím co to udělá v zimě.Nepotřebuji ve skladě teplo, tak polystyrén jsem nedával z důvodu zateplení, ale přišlo mi to jako nejlevnější metoda, aby na stropě nebyly jen desky.Děkuji za odpovědi a rady

jabraka*
hodnocení

2x

Polystyren bude jakoustakous izolací.Po čase ale prkna začnou vlhnout a dočkáš se brzo i plísní.Tak funguje izolace zevnitř.

JABRAKA

serpenton*
hodnocení

0x

Jak jste přidělal ten polystyren na strop, v jaké síle a jaký?

rv*
hodnocení

0x

Polystyren klidně nechte neupravený. Pokud ve skladu nepracujete s organickými rozpoušťedly, nic se mu nestane a budete mít ve skladu více světla. Uzavřená prkna nad ním asi začnou vlhnout a plesnivět.

mutozen*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]