Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření na balkoně - jak se bránit?

Od: berivo® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,s manželkou bydlíme v nájmu v panelaovém domě ve 4.patře,jsme oba dva nekuřáci,a máme sousedy bydlíci pod náma,kteří často kouří na balkoně.Několikrát jsem je upozornoval,aby nekouřili,a měl jsem se sousedkou rozhovor,kde jsem ji sdělil,že jsi nepřeji aby kouřili na balkoně,a ona mi sdělila,že jsi mám zavřit okno,Několikrát jsem přišel z práce,nebo z návštěvy večer,a v obyváku jsme měli nakouřeno jak v putyce,a dodávam že při teplotách okolo 30.stupnů,přece nebudu zavírat okna?kvůli tomu,že někdo je líny sejít několik schodů aby jsi zakouřil,podotýkam,že před domem je lavička.Mam dotaz,je možnost se bránit,proti tomu,že mně omezuji sousede s kouřením na balkoně?Díky Vosol

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

já kouřím taky jen na balkoně,mě žádní nekuřaci omezovat nebudou,řádně platím nájem atd, taky si nechodím stěžovat na sousedy že mi leze smrad z jejich kuchyně do kvartyru,a propo kdyby neměl stat vejvar od kuřáku tak by duchodci měli ještě větší almužny.

des*

Reykjavík - Někteří Islanďané by svůj ostrov rádi viděli jako první evropskou zemi, kde platí plošný zákaz kouření nebo kde je alespoň kouření eliminováno do zanedbatelných rozměrů.

Bývalá ministryně zdravotnictví Siv Fridleifsdóttirová navrhuje desetiletý program, který by - hlavně přesvědčováním a vysokým zdaněním tabákových výrobků - v podstatě kouření zrušil.

Informoval o tom jako první server euroclinix.net.

Návrh klasifikuje nikotin jako návykovou drogu a tabák jako karcinogenní látku. Cigarety by mohli závislí kuřáci starší dvaceti let dostat v lékárnách pouze na lékařský předpis, jinde by se prodávat nesměly.

To bych udělal i v ČR.

pecenkav*

A k tomu ale i VESKERY alkohol, hlavne pivo, to nadela nejvic skody, hlavne za volantem.

pecenkav*
hodnocení

1x

A to je rozumny, kdyz je v byte tak 25° - 27° si tam poustet tim otevrenim okna tech 30° z venku a tim i ten kour? Otvirat okna v tomhle vedru je nesmysl, to rozumny clovek udela az tak po pulnoci, kdyz se venku ochladi a to uz asi spodni sousede spi.

buss

a proč ne? Okna mám na dvě světové strany, takže je mírný průvanek..., dá se i na chodbu.. ostatně kuřáci nějaký čas neuznávají

buss
hodnocení

0x

Běžný problém u činžáků a vzahy mezi lidmi, neotvírat dveře, okno na balkon, ale vedle .. tak jí tam čůůrat
Jinak Obč. zákoník o obtěžování. Půjdete si stěžovat na obec?

hodnocení

takže tim mi chcete naznačit,že kuřák mi může ničit zdraví?uvedu příklad:nikdy jsem nekouřil,a pujdu na preventivní prohlídku,a doktor mi sděli,že jsem kuřák,a mně nebude věřit,protože z plícniho mu daji zprávu,že kouřím,a druhá věc,ted uvažuje ministr zdravotnictví,že kuřáci maji platit vyšší zdravotní pojisnté,to mam jako platit víc,ikdyž nejsem kuřák,a sousedi neustále vyhuluji čumaky?a ja to všechno dýcham.takže také kouřím.

buss

Ale vůbec ne, přečtěte si OZ a podle něj formulujte stížnost - občanské soužití, též přestupkový zákon. A nakonec k soudu...

doplněno 13.07.11 10:48:

to nejsou oni? poradte.cz/...

anabela*
hodnocení

0x

Myslím si, že by se to dalo brát jako omezování nadměrným zápachem. Jsou na to paragrafy.Poptejte se právníka

tr

Vezměte konev vody a zkropte je, pokud to nepomůže domluvou. Jiná věc se říci že se obrátíte na družstvo či Městskou policii. Tak to vážně nejde dělat.;)

už vidim jak mi říká policie,pane nekuřte ve svem bytě,ježiš vy jste trapní

hodnocení

0x

Dobrý den, máme podobný problém - soused nad námi kouří z okna a kouř nám jde do bytu, popel co odklepává, mám na parapetu... nelíbí se mi to, ale obávám se, že s tím nic nenadělám... on to bere jako omezování, proč by si nemohl kouřit ze svého okna, ve vašem případě na svém balkoně? nevěří, že by vám to mohlo nějak vadit - tohle si kuřáci prostě neumějí představit... myslím že máte jedinou cestu, jak už tu padlo - stěžovat si na úřad nebo podat žalobu... jestli se vám do toho chce...? mně teda ne... vím, že to není vůči nám nekuřákům spravedlivý, ale tak to prostě je...

olaf71*
hodnocení

0x

to by bylo něco pro mě. miluju sousedské vztahy, kdy mě sousedi štvou.

hodnocení

0x

Téměř neřešitelná situace. Pokud se Vám nějakým zázrakem (jiným, než vzájemnou dohodou) podaří zabránit sousedovi v kouření na balkóně, počítejte s tím, že Vám udělá z bydlení peklo*cert* jiným způsobem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]