Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbroušení trámů

Od: petass* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, měl bych otázečku. Na kolik by tak vyšlo zbroušení 3 podkrovních trámů, vysokých 2,6m? Jsou původní, z 30.let, ale velmi zachovalé.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
no nerozumím úplně otázce, předpokládám, že trámy mají zůstat na místě, že jsou to nějaké podpůrné a mají být nakonec pohledové.
viděl bych to tak na 400 za půjčení brusky, pokud ji nemáte, pár grošů za šmirgly a tak dvě hodiny práce.
petass*
hodnocení

Jo jo, přesně tak, jedná se o zbroušení před nátěrem. Nevím, jestli to mám dát nějakému truhláři, nebo to udělat sám. Tak mně zajímala orientační cena, kolik by si za to tak řekl.

tak kolik by si řekl truhlář netuším, ale sám to máte chvíli hotové a nemusíte se s nikým dohadovat. ono dost záleží i na tom, co má být finále, jestli jde jen o to odstranit zašlost, nebo jestli to chcete úplně vyhladit. na to očištění stačí kostka polystyrenu a na ní šmirgl, na pořádné vybroušeni tři trámů do hladka už by se šikla ta bruska s různě jemnými šmirgly, začít třeba 60 a skončit někde u 100 nebo ještě jemněji.

cepagis*
hodnocení

2x

Přesně tak, půjčit pásovou brusku, napojit odsávání na vysavač, samozřejmě je nutno počítat s prašností, vysavač vše nevezme.

petass*
hodnocení

Já se zkoušel poptat u 2 truhlářů, a nikomu se do toho nechtělo...asi málo lukrativní kšeft :). Zkusim tedy sám. Díky za názory.

cepagis*

To zvládnete - ale určitě pásovou bruskou, nějdříve to ale zkuste na méně viditelném místě, pásová bruska má docela velký úběr, takže pokud to nechete mít jako po zásahu hoblíkem, tak to nepřehánějte. Každopádně práce s pásovkou bude určitě rychlejší a efektivnější než s rozšířenější vibrační bruskou (to by bylo za trest) nebo s excentrickou (také by to šlo, ale pracněji a spíše by to zanechalo stopy.

naprostý souhlas. jenom ten úběr závisí hlavně na jemnosti použitého šmirglu. čím jemnější tím míň ubere. ale když se štrejchne jenom rohem a ne celou plochou, tak udělá pěknou díru i ten jemný.

hodnocení

0x

Dobrý den,tak já se taky připojuji k tomu aby jste si to udělal sám.My jich dělali 7 a přítek to dělal na 3x a zaplatila jsem jen 59,-za nějaký kotouč a asi 200-300,- za smirkový papír...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]