Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hospoda vedle RD - problém s hlukem

Od: mirkin* odpovědí: 6 změna:

Mám problem vedle mého domu je hostinec nachází se uprostřed obce v obydlené časti je to klasický souboj se sousedem hlasitá hudba do ranních hodin odpadky z prodávaného zboží se mi povalují před domem zákaznici této putyky mi močí na dům domluva panu podnikateli nic neříká ještě je drzí a smějě se vám při tom do očí a následující noc je vždy ještě horší. Chtěl bych se zeptat kdo rozhoduje o otevíracích a zavíracích hodinách těchto podniků a jaké jsou za nedodržování těchto hodin pokuty a jak docílit náprvy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Jděte na obec, volejte policie

cepagis*
hodnocení

2x

Otevírací a zavírací hodiny určuje pouze majitel. A za nedodržování těchto hodin může pokutovat ČOI. Ale na to jste se asi neptal. Takže zbývá uplatnit dodržování nočního klidu, který je definován obecně. Pak si obec může vydat vyhlášku, která omezuje venkovní produkci hudby a otevírací dobu např. předzahrádek. Nicméně - čím menší obec, tím spíš toto řešeno mít nebude, už jenom proto, že nechtějí třeba jedinou hospodu z vesnice vypudit. Takže volat Policii (městkou nebo obecní či státní) při opakovaném překračování hlukové zátěže, třeba bude majiteli stačit domluva. A v tom případě močení, s tím asi majitel vážně nic neudělá, napadá mě opět Policie ČR a poškozování cizí věci, příp. výtržnictví...

olaf71*
hodnocení

2x

policie, hygiena, obecní úřad, sirky

jabraka*
hodnocení

0x

Je to záležitost městského(obecního) úřadu a jeho vyhlášky,která toto určitě upravuje.Pokud ji hostinský nedodržuje,tak si stěžujte.Nejlépe více lidí

JABRAKA

anabela*
hodnocení

0x

Také bych doporučila nejdříve upozornění na obci a když to nepomůže, volejte policii. Nemůže pak soused podnikatel říct, že jste ho neupozornil

cepagis*

A odkdy musím pachatele přestupku (příp. trestného činu) upozorňovat, že na něj plánuji volat policii? A jak jsem pochopil z dotazu, tazatel se s majitelem domluvit zkoušel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]