Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poradit nějaké vychytávky na odstranění skvrn konkrétně mastnota/na oblečení/,ale ráda bych věděla i jak na další umazance.Děkuji
Zdravím,já na mastné skvrny používám jedině PERCHLORETHYLEN vyčistí nejen mastné skvrny,ale také od asfaltu ajiné podobné.Přípravek jsem koupila v drogerií,stál kolem 100kč.Nemůži si ho vynachválit,neničí čištěné textilie ani barvy.Da se s ním vyčistit cokoliv.
:D Teď jsem Vás omylem nahlasíl jako vehodný příspěvek. :D To jsem ňouma. :D Ne, jen jsem chtěl napsat,že ten perchlorethylen textilie ničí.Některé naprosto spolehlivě.Po čase se ošetřené místo vysype podobně jako když kápnete na látku savo. Lze s ním ale vyčistit i žvýkačku z oblečení. Já přidám,že horkým roztokem kyseliny šťavelové se odstraňuje skvrna od rzi.Krátce se do tohoto roztoku namočí postižené místo a po několika vteřinách skvrna mizí.Roztok ale musí být horký minimálně 80°C.
doplněno 12.07.11 13:31:Peroxid vodíku lze spolehlivě použít na vinné skvrny.Látku neodbarví,takže lze použít i na barevné.
Tak mně se na různé skvrny celkem osvědčil Vanish. Nejdřív ho nanesu přímo na skvrnu, nechám nějakou dobu působit a pak vyperu v pračce. Používám ho dost dlouho a nikdy jsem nezpozorovala, že by nějak vyžral látku.
To s tím Vanishem je fakt, že je dobrý, Já ho používám. Teď je nějaký nový Oxi, ten má působit už při nízkých teplotách. a taky má být nějaký ve spreji. Ten jsem zatím neměla. Máte s tím sprejem nějaké zkušenosti? Podělte se ...
Já mám na mastné skvrny - žlučové mýdlo. Už jsem to tady několikrát psala. Poradila mi to kdysi prodavačka v drogerii, stojí kolem 50 kč. Třeba mastné skvrny od klobásy na triku se mi ničím nedařilo. Mýdlem namydlím, zamnu, nechám chvíli, a pak běžně vyperu. Jinak Vanisch je také dobrý, ale vše jsem s ním nevyčistila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.