Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otázky k zateplení podkroví

Od: cowlei* odpovědí: 5 změna:

line-height:normal;background:white">
Dobrý den,

zatepluji podkroví a měl bych pár otázek. Vaše fórum jsem procházel a na některé své otázky našel odpovědi, ale přeci jen se pro jistotu ujistím.

1. "Pomačkaná" izolační vata. Jak jsem pochopil, když se vata stlačí a pozbude část své tloušťky, její izolační vlastnosti se oslabí. V mém případě jsem mezi krokve vložil 18cm vatu, která je na některých místech protlačená: nezbude mi asi nic jiného než tyto "protlačené" části odstranit, že? (Vata dostala hodně zabrat, protože jsem byl nucen ji jednou celou sundat (naštěstí jsem měl hotovu pouze část mezi krokvemi)

2.Napojení vaty. Je rizikové používat mezi krokve zateplení složené z více kusu skladných pod sebe? Pokud ano,existuje nějaký způsob jak vatu napojit aby došlo k co nejmenším ztrátám (kromě řešení nenapojovat)?

3.Při pohledu z podkroví, když se dívám mezi krokvemi za pozednici vidím ven ( 5-10cm) má tam něco přijít? Mám tam jen fólii (pod střešními latěmi) a plastovou zábranu proti ptákům. Ptám se, protože se bojím aby vata nechytat vzdušnou vlhkost nebo tak něco?

Mockrát děkuji za jakoukoli radu, případně odkaz na nějaké vlákno, opravdu jsem hledal kde se dalo, ale postupně jsem měl snad více otázek než odpovědí...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

1. zalezi jak jsi ji pomackal, ventsinou staci sni parkrat trochu klepnout o zem (hranou) , proste nacechrat a dostane se do sve i vetsi sire, chtelo by to fotku.

2. Jestli myslis vkladani izolace nad sebe mezi krokve staci pri vkladani mirne dorazit k te spodni, nic lepsiho neni

3. Az k te dire izolaci nedavej, ne zeby natahla vzdusnou vlhkost, ale spise dest, snich apod. bude problem

Lze to resit zakrytim teto mezery, lati prknem apod. osobne jsem dal prkno hned za pozednici az po folii mezi krokvema a na pozednici izolaci a i pred pozednici (smer interier)

doplněno 11.07.11 21:19:

obr.

doplněno 11.07.11 21:22:

jinak to, ze se ti nekde izolace zmackne 1-2cm, nevidim to jako kryticke navic neznam vyrobce, ktery byl schopen dolozit o kolik se snizi hodnota takto zmacknute izolace, je ale bezesporu jasne, ze o neco ano.

Otázky k zateplení podkroví
cowlei*
hodnocení

Super! Díky za odpověď.

Foto pošlu hned v sobotu - na baráku zatím nebydlím :(, ale o více než 2cm to myslím zmačkané není (doufám).

Ještě mě napadá, když se dívám na tvoji fotku, jaký typ parotěsné zábrany si použil, případně nemáš nějaké další (myslím pro inspiraci?) Vím že jsem narazil na album na rajčeti na nějakém vláknu, ale ted nemůžu najít odkaz.

Předem díky

Tom

standam*

Jako parozabranu jsem dal e-shop.juta.cz/in/...

jj, mam par fotek je zde mstanda.rajce.idn/...

dahane*

Můžu mít dotaz, proč máte na té parozábraně ty kostičky?

standam*

Muzes:)

ty kosticky jsou kousky SDK a drzi parozabranu na sikmine, pokud se hned neaplikuje SDK tak to jinak nejde, sebelepsi oboustranka parozabranu neudrzi (parozabrana pracuje), na strop drzi pokud se pouzije dobra oboustranka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]