Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parcela v katastru nemovitostí

Od: alexin odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, právě nahlížím do katastru nemovitostí - resp. pozemkového katastru na pozemek domem a rád bych si ujasnil některé věci. Tento pozemek je tu označen jako trvalý travní porost, ve způsobu ochrany má zapsán zemědělský půdní fond. BPEJ tedy bonitovaná půdně ekologická jednotka je 36501. Otázka zní, zda je to takto v pořádku? Co přesně udává BPEJ asi vědět nebudete, spíš mi jde o to označení a zp.ochrany (co to pro mě znamená). Stavba - pozemek pod ní je veden jako zastavěná plocha a nádvoří - to je asi bez problémů. Děkuji za vysvětlení

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kanty
hodnocení

0x

Dobrý večer,

vše je v pořádku. Pokud se jedná o pozemek za domem / TPP / je zcela standartní jeho způsob ochrany / součást ZPF /. V případě nutnosti / stavba apod. / lze požádat o vyjmutí z ZPF. Pokud ho využíváte jako zahradu, louku není důvod. BPEJ ve stručnosti vyjadřuje půdní a klimatické podmínky půdy / bonitu / a tím i její ekonomickou hodnotu / cenu / U pozemku pod domem - vždy má být uveden jako zastavěná plocha a nádvoří. I toto je tedy správně. Připravovaná novela Obč. Zákoníku by se měla navrátit k praxi, že pozemek pod stavbou je součástí stavby. Ale to předbíhám...

buss
hodnocení

0x

Co je to bpej víme

search.seznam.cz/...

ZPF určen pro zemědělskou výrobu

alexin
hodnocení

Děkuji... u toho bpej mě zajímalo co komkrétně značí to 36501, ale asi to nebude ani podstatné. Zaskočilo mě to označení, pak jsem ještě kouknul na jiný dům, tam to bylo dokonce jako orná půda.. to mě uklidnilo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]