Nejste přihlášen/a.
Uvažuji nad koupi myčky, ale vubec nic o nich nevim. Už jsem si o nich něco četl, co mě možná i odrazuje od její koupě.
Myčky údajně mají funkce jako třeba indikace leštidla a indikaci soli. Prý se při praní musí u některých levnějších druhů pracích tablet přidávat sůl nebo leštidlo. Že se pří mička bez soli nebo leštidla nechce dozjet - což by mi přišlo od jejich výrobců sprosté.
Za každou cenu totiž nechci pokaždé používat nejdražší tablety.
Doporučte mi prosím značku myčky, kterou máte ověřenou a jste spokojeni, nebo naopak, se kterou spokojeni nejste. Jsem ochotný investovat 10 000Kč.
Děkuji
Já jsem značku neřešil, koupili jsme baumatic za 5990Kč a s výsledkem jsem už třičtvrtě roku spokojený. Nádobí umyje stejně dobře jako myčka za 15tis. Má 8 předvoleb, používáme neustále jednu.
Co se týká soli, tak dvě kila stojí 24Kč (drogerie DM) a vydrží tak asi pět měsíců, je u nás celkem tvrdá voda. Leštidlo stojí 34Kč a to vydrží snad na dva roky, ale dá se nahradit 5% roztokem octa. Tablet jsme vyzkoušeli několik a nejlépe se osvědčily denkmit z drogerie dm. 60ks za 99Kč - 1,65Kč/tableta. Je zbytečné kupovat dražší, rozdíl jsem opět nezaznamenal. Dá se koupit i prášek do myčky, tam už vychází náklady na jedno mytí cca 80hal, záleží jestli je to i s předmytím, pak o něco málo víc.
no jak to děláte s těmi přísadami,že vám tak dlouho vydrží?
leštidlo taky dáváme(doplňujme) co 14 dní
My máme Baumatic BFD 66 W a jsme s ní naprosto spokojeni. Kupovali jsme ji v loni. Používáme prášek z Lidlu za 89 a sůl 2 kg za 24,90 a naprostá spokojenost. Máme vlastní vodu ze studny, velmi tvrdou, v městském vodovodu je ale také tvrdá. Sůl doplňujeme asi každých 30 mytí, tedy asi po měsíci. Leštidlo tak 1 za půl roku. Nebyla drahá, dali jsme za ni v akci 6990. Teď je na netu i pod 6 tis.
Sůl jsme kupovali teprve podruhé od prosince, vleze se tam údajně 1,2kg, takže nedávno jsem doplňoval potřetí. Leštidla máme ještě 3/4 balení (1litr), nastavil jsem to na jedničku, při vyšším nastavení se mi to nádobí zdálo takové dolepené. Myčka jede každý druhý až třetí den, někdy dvakrát denně, když je nějaká akce, vesměs v průměru obden.
doplněno 12.07.11 15:23:Je to ta menší BFD40W
Rozhodně AEg/electrolux..do 10 tis..noo to je relatině málo..tak alespon 12-14 je ideál..
Tablety jsou pro líné lidi co nechcou mít 3 krabičky..proto, nic jiného v tom není...
Co se týče soli, některé zapnou jiné ne, nicmně se solí myje myčka mnohem lépe a mnohem méně ničí, sklo, plasty atd..
Tableta by defakto měla nahradit sůl, leštidlo, prášek... zkoušel jsem to osobně a je to mimo..celá tableta byla rozpuštěna 2 vody před sušením, tak mě zajímalo kde se najde to leštidlo..nenašlo...
Platí že čím hloupější myčku koupíte, tím menší šance poruchy je na světě..
Pokud je prostor kupte širokou myčku...
Ono se dá těžko poradit, protože jsou nové a nové typy a pokud má někdo myčku, která se v současnosti prodává, tak s ní může mít jenom krátkodobou zkušenost. Já mám už řádku let doma Bosch, tenkrát stála asi 15 tisíc. Nikdy se do ní nepoužilo nic jiného než tablety, ať už 2v1 nebo all in one, Calgonit nebo teď Jar. Kdysi jsme vyzkoušeli i Somat, ale ten tehdy nic neumyl. Nevím, na jaké úrovni je teď. Každý má jinou zkušenost. Programy nepoužíváme, pouze tlačítko zapnout/vypnout. Ještě se nestalo, že by něco neumyla, umyje i 3 dny zaschlé hrnce. Je to o štěstí, o tom, jakým stylem se bude používat, každá domácnost má trochu jiné zvyklosti a požadavky. Pouze někdy zjišťuji, žei když je velká, tak je malá.
Ta sůl a leštidlo mají svůj účel a je lepší je tam mít a používat třeba k tomu mycí prášek, než tablety které jsou 3v1. Ale někdo je spokojený i s tabletami. Sůl a leštidlo se doplňují třeba jednou za 1/2 roku. To můžete říct, že od nich je sprosté i to, že k tomu potřebujete ještě vodu a elktřinu Co se týče značky, v této cenové kategorii asi velké rozdíly nebudou, volil bych radši známější značky, nejlepší by byla asi AEG ale ta bude cenou trošku jinde. Whirlpool, indesit, candy
Máme AEG Electrolux Favorit
12 sad nádobí
TABLETY NEPOUŽÍVAT, OSOBNÍ ZKUŠENOST A TAKÉ OD ZNÁMÝCH
TABLETY VYJDOU DRÁŽ A MYCÍ PROGRAM SE TAKÉ PROTÁHNE O NĚKOLIK DESÍTEK MINUT!
bez soli se myčka prostě nerozjede to je pravda
sůl stojí cca 50,-kč, leštidlo cca 80,-kč takže vše za HUBIČKU (vše v akci)
prášek cca 150,-kč takže taky za HUBIČKU (akce)
JAKOU ZNAČKU PRÁŠKU A PŘÍSAD DO MYČKY POUŽÍVÁME NEVÍM JESTLI MOHU ZDE NAPSAT
POKUD NÉ, TAK ASPOŇ TAKHLE NAPOVÍM PRVNÍ PÍSMENO ZAČÍNÁ NA " S "
Takže doporučím myčku - AEG!
Já mám snad nejlevnější typ CANDY SSF457 0E, AAACLAS. Zkoukla jsem ji v reále a objednala na netu o nějaké 3.000kč levněji než v obchodě, za 7.500. Spokojenost obrovská. Je možné napojení na teplou vodu, sůl dávám do zásobníku cca 1kg na půl roku, místo leštidla ocet. Nemá žádné vychytáky. Jeden knoflík na programy, dvě tlačítka a pět světýlek, abych věděla, v jakém stadiu je program. Za vodu mi hned v prvním roce vraceli 1.800 kč. A za plyn, mám karmu, 800 kč.
Dlouhé roky jsem měli BOSCH a maximální spokojenost. Předpokládám, že funguje dodnes. Po přestěhování jsme šli do vestavby AEG a taktéž žádný problém. Pokud se nepletu sůl se přidává dle tvrdosti vody. U nás je voda měkká a máme to nastavené na 1. Sůl doplňuje 1x za rok. Leštidlo nám vydrží taky rok a s práškem to je podobně.
Jedinou nevýhodou myček obecně je abnormální (s)potřeba malých lžiček
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.