Nejste přihlášen/a.
Na jakém principu funguje pojistka OXYSTOP u průtokových ohřívačů na zemní plyn?
Je mi jasné,že když dojde ke zvýšení koncentrace CO ve vzduchu tak dojde ke zhasnutí zapalovacího plamínku a tím pádem i k uzavření přívodu plynu.
Na tišném obrázku v odkazu je zařízení OXYSTOP pod číslem 76. Vede trubkou k zapalovacímu plamínku.
Na vyfoceném obrázku pod odkazem je toto zařízení v červeném kroužku. Není mi ale jasné proč je to ukončený bimetalovým páskem? Tento pásek nemá žádnou bezpečností funkci ale asi tam je z nějakého důvodu. Moje otázka zní z jakého?
Našel jsem toto:
Dobry vecer, nazev a popis funkce je sice novatorsky, ale vypada to na klasicky termoclanek. Ten se pouziva u plynovych topidel mnoho desetileti. Funguje tak, ze pokud je dostatecne nahrivan plaminkem, tak proud, ktery na nem vznika drzi elektromagneticky ventil na privodu plynu. Pokud plaminek z nejakeho duvodu zhasne nebo ma malo vzduchu ( kysliku ) a neohriva clanek dostatecne, tak proud klesne, neudrzi magnet, ten odpadne a uzavre privod plynu. Funguje to bez baterek. Vladimir odsud list.hw.cz/... Takže pokud je tam termočlánek (nazval jste to něco - bimetal), tak by to mohlo takto být...ono když není dostatek kyslíku (proto OXYSTOP), plamen nehoří a neohřívá dostatečne toto čidlo, které je nahoře, - (nebo hoří jen nízkým plamenem) ...termočlánek nemá napětí a bezpečnostní uzávěr zafunguje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.