Nejste přihlášen/a.
Zdravím odborníky a prosím o radu.
Máme rodinný domek a velkou terasu (5x9 metrů) a na části terasy bychom chtěli postavit prístavek, kde by byla sauna, odpočívárna a třeba i noclehárna pro hosty. Velikost tohoto přístavku bude cca 4x5 metrů, na vrch udělám sedlovou střechu. Vzhledem k tomu, že tento přístavek bude na terase, pod kterou je chodba a garáž, rád bych použil na obvodové stěmy lehčí materiál. Konstrukci bych chtěl udělat z trámů a stěny např. z OSB desek, nebo jim podobných. Jde mi o to, aby stavba byla co možná nejlevnější a zároveň lehká ale aby použitý materiál odolával povětrnostním vlivům.
Prosím o radu, jaký materiál bych měl použít, jestli již zmiňované OSB desky, nebo by stačila levnější dřevotříska, nebo třeba úplně něco jiného. Předem děkuji za všechny Vaše rady.
Pokud jste rozhozdnuti jít do dřeva, určitě udělat skelet, ten vycpat vatou min 12cm, pak z obou stran OSB, která má zámky. Z venku zateplit min 10 izolací. Ze vnitř sádrokarton a nezapomenout na parotěsnou fólii. Stavba bude lehčí, ale asi víc náročnější na detaily, než kdyby jste ji třeba postavili s Ytongu. Mrkněte třeba na cad-detail.cz/... kde v sekci dřevostavby najdtete konstrukční řešení.
Něco podobného jsem prováděl i já. Tedy ještě mi chybí venkovní izolace. Možná bych někde našel i pár fotek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.