Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístavba na terase

Od: newcity® odpovědí: 5 změna:

Zdravím odborníky a prosím o radu.

Máme rodinný domek a velkou terasu (5x9 metrů) a na části terasy bychom chtěli postavit prístavek, kde by byla sauna, odpočívárna a třeba i noclehárna pro hosty. Velikost tohoto přístavku bude cca 4x5 metrů, na vrch udělám sedlovou střechu. Vzhledem k tomu, že tento přístavek bude na terase, pod kterou je chodba a garáž, rád bych použil na obvodové stěmy lehčí materiál. Konstrukci bych chtěl udělat z trámů a stěny např. z OSB desek, nebo jim podobných. Jde mi o to, aby stavba byla co možná nejlevnější a zároveň lehká ale aby použitý materiál odolával povětrnostním vlivům.

Prosím o radu, jaký materiál bych měl použít, jestli již zmiňované OSB desky, nebo by stačila levnější dřevotříska, nebo třeba úplně něco jiného. Předem děkuji za všechny Vaše rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ency*
hodnocení

2x

Pokud jste rozhozdnuti jít do dřeva, určitě udělat skelet, ten vycpat vatou min 12cm, pak z obou stran OSB, která má zámky. Z venku zateplit min 10 izolací. Ze vnitř sádrokarton a nezapomenout na parotěsnou fólii. Stavba bude lehčí, ale asi víc náročnější na detaily, než kdyby jste ji třeba postavili s Ytongu. Mrkněte třeba na cad-detail.cz/... kde v sekci dřevostavby najdtete konstrukční řešení.

hodnocení

Děkuji za radu.Tak nějak jsem si to představoval, tak do toho asi půjdu tímto způsobem.

ency*

Něco podobného jsem prováděl i já. Tedy ještě mi chybí venkovní izolace. Možná bych někde našel i pár fotek.

hodnocení

Pokud by jste našel pár fotek, byl bych rád. Představu mám a již jsem stavěl ze dřeva několik přístavků, nicméně přímo zateplenou a dá se říci obytnou přístavbu domu ještě ne.

Přístavba na terase
hodnocení

Bude to vypadat přibližně jako na obrázku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]