Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost s firmama: AKCEPT s.r.o., nebo CZ Akvaplast, které nabízejí rekonstrukce střechy z eternitových šablon bez demontáže této krytiny? Má to fungovat tak, že se ze střechy pouze oškrábe mech z eternitu a pak se na něj hořákem navaří pásy břidličné lepenky (něco jako šindel, imitace bobrovek), má se to jmenovat TRIARM MINERAL, nebo INDEX.
Dávají záruku 10 let na práci a 30 let na materiál. Cena cca 500 kč/m2 (práce + materiál)
Co říkáte na tento způsob provedení střešní krytiny?
jistí se lanem ( horolezecká technika) a mají hliníkové žebříky. Pokrývači přece také lozí po střechách z eternitu, když dělají opravu, nebo oplechování. Ono na nějaké té prasklince pak asi tolik nezáleží, bude na tom pak navařena druhá krytina ten TRIARM Mineral. Je to něco jako střecha na střechu! Dělají to tak i s oplechovanýma střechama, jen sklepnou falce na stranu.
Mají na www stránkách fotky s postupem práce. Jde mi o to, že jsem na to narazila až teď a uvažuji o rekonstrukci eternitové střechy cca 160m2. Mám z toho ale trochu obavy, pokrývači, kteří to neznají se ušklíbnou, ale žáden z nich mi neřekne konkrétní důvod proč by to nešlo? Nebo co to má za negativa?
Našla jsem tuto technologii po zadání do vyhledavače: RENOVACE STARÝCH STŘECH BEZ DEMONTÁŽE
ty hřebíčky ale nejsou na povrchu a když by přece jen nějaký byl, tak ho zklepnou. čistí celou střechu od mechu , tak by na ně narazili.
Lepí se to v pásech od hora dolů, jako IPA, nebo šindel..., v rozích se to přetáhne až na oplechování (třeba oplechování kolem komína), jen na okrajích střechy a na okrajích štítů nainstalují nové okapničky z materiálu titan zinek (bezúdržbové).
Musí se to lepit v pásech odzdola nahoru.Ale také bych to bral.Koukám na to z okna paneláku,jak to dělají.Ale na rozdíl od návrhu zde,na to dali nejprve OSB desky.
JABRAKA
právě, že firma CZ AKVAPLAST to má na www. stránkách popsáno tak, že stará krytina z eternitových plochých šablon a z plechu, kde sklepou falce, se dělá přímo nalepením na ní. Ale Vlnitý eternit se musí překrýt OSB deskami..
Mě se u tohoto typu krytiny líbí hlavně to, že máme dost členitou střechu, dva štíty, hodně komínů takže hodně oplechování atd.., a oni tou krytinou přetáhnou i to oplechování, je to pak jako by přes celou střechu natáhla celistvá plachta, bez možnosti zatékat ve spojích...
A co za 30 let. Kdo to ekologicky s likviduje. Jeden hnůj si tam necháte a druhý na něj nalepíte,
príma myšlenka. Pak to půjde dolu i s bedněním a za ty roky potom se nikdo nedoplatí jen za likvidaci. No nevím já bych do toho nešel!
Děkuji za radu, bohužel jsem nikde nenašla, že by šel na eternit dát plech? To opravdu lze nechat eternit a na něj upevnit plechovou krytinu s nějakou antikorozní vrvstvou? Dělá to nějaká firma? Budu moc vděčná, toto by se mi líbilo více, dík...
I za 30 let na to pak lze nalepit stejná, nebo jiná krytina podobného typu. To bych pak neměla použít ani šindel, páč co sním po létech? je to vlastně to samé jako lepení IPY, jenže je to kvalitnější s břidlicovým posypem. Myslím, že další vrstva po xxx létech by na to šla napit úplně stejně, jako ta první...
Já nemluvím o tom že to nejde pak zase nalepit,ale o tom co potom až to bude potřeba strhnout dolů.co to bude za hrůza.Afaltové pásy se také lepí na sebe a až je tak 6 vrstva a má to jít dolů tak to je otročina.Přitom sundáni toho eternitu je možná za stejnou dobu něž ten eternit očistí.Za pomocí zahrádkářského nářadí rýče to jde dolu samo.
Znova: životnost 30 let, pokd by šlo dát až 6 vrvstev tak to je 30let 1 vrvstva X 6 možností nalepení = 180 LET?! Pokud by to vydrželo jen polovinu, tak to je každých 15 let nová vrvstva x 6 a to je 90 let. Já bych sice ráda žila ještě dalších 90 let, ale i kdyby se mi to podařilo, tak to krovy a bednění stejně nepřežijou, tak jak?
Dodrý deň. Aj mne zatekalá ternitová strecha po dvadsiatich rokoch na viacerých miestach. Riešil som to tak, že strechu som vyčistil tlakovým čerpadlom
Kärcher tlak IOO bar. a zafarbil farbou na eternit FANETA. Potom prišiel dážď a zatekalo aj na iných miestach. Prišiel som na to,
že je to vlastne špinou ktorá sa usadí pod eternitom. Na mieste kde to naivac tieklo, som vyhol pridržiavací klinec,nadvihol skrutkovačom eternit a kúskom plste (riga) vyčistil špinu spod eternitu od spodu do troch štvrtin strechy. Keďže sa to osvedčilo urobil som tak aj na ostatných miestach a znova zafarbil. Je to rok a zo zatekaním mám pokoj.
Tak to je ten nejvetsi podvod v montazi krytin ,co jsem zatim videl, nedelejte to, budete litovat,jako klempir a izolater bych si neco takoveho nedal na strechu, ani nikomu jinemu, nebudu vysvetlovat proc , kazdy pochopi ze po krehkem eternitu se jen tak chodit neda ani se zebrikem ,jo a ty asfaltove pasy kompletne uzavrou strechu, jestli mate zateplene podkrovi ,plisen je jista a 500kc za metr, chtel bych vam delat strechu.
doplněno 27.06.14 10:24:Aha stara otazka nevsiml jsem si.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.