Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulátor tlaku plynu před plynoměrem

Od: jokr odpovědí: 13 změna:

Zdravím!
Pánové, jak je to s tímto zařízením? Myslíte si, že se dá "správným" nastavením regulátoru (techniky RWE) ovlivnit spotřeba plynu? Myšleno v m3. Domnívám se, že sáhnout do plynoměru se neodváží, ale do tohoto ano... Schopni toho jsou, tomu věřím.
Díky za vaše postřehy.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslíte si, že se dá "správným" nastavením regulátoru (techniky RWE) ovlivnit spotřeba plynu?

Ne..

Schopni toho jsou, tomu věřím.

Ne.

Regulátor tam je z důvodu regulace a redukce tlaku...ne z toho důvodu, aby Vám dodavatel zvyšoval spotřebu..Nesmíte být tak paranoidní.

jokr
hodnocení

Děkuji za zprávu, očekával jsem reakce technicky zdatných. s psychologií, veterinou a právem si poradím sám. Ruším otázku, tyhle kecy fakt nepotřebuji!

Já jsem Vám odpověděl...a správně.

Jestli jste si z toho vzal něco jiného, je mi to líto..ale nic s tím neudělám.

hodnocení

1x

Uliční plynovod může být středotlaký nebo nízkotlaký. Pokud je domovní přípojka připojená ke středotlakému, musí být před plynoměrem regulátor, který sníží tlak v domovním vedení ze středního na nízký, na těch provozních 2,3kPa, na které jsou konstruované domácí spotřebiče. Žádný trik dodavatele v tom nehledejte :)

Čistě teoreticky - pokud se seřízením regulátoru pustí do domu vyšší tlak, bude sice vyšší spotřeba, ale i spotřebiče budou vykazovat vyšší výkon, a naopak - tak či onak, zaplatíte to, co dostanete.

doplněno 06.11.12 10:53:

Na druhou stranu - při vyšším tlaku je toho plynu defacto v jednotce objemu natlačeno více (laicky řečeno), takže ho vlastně máte levnější :) což nemění nic na tom, že účel regulátoru je opravdu ryze technický :)

rv*
hodnocení

0x

Domovní plynoměr je objemové měřidlo. Pokud do něj pustíte 2x vyšší tlak, to je místo současného abs. tlaku cca 1 atm. tlak 2 atm, tak zaplatíte polovinu. Bohužel žádné zařízení od plynoměru dále na to není stavěno a plynaři si to s vámi vyřídí..

kolo*
hodnocení

0x

Spotřeba se tím ovlivní těžko,protože i když půjde do spotřebiče větší tlak/ v normě spotřebiče/ tak ale o to víc ho přiškrtíte na regulačním knoflíku u sporáku nebo o to dřív vypnete topidlo,protože dřív vytopí místnost

janjan*

Tak už mě štvou.Před 3mi roky mi dali do shránky protokol o úniku plynu na regulátoru který je tedy před plynoměrem a je mi to jedno,když ten únik neplatím.

Dneska totéž abych odstranil závadu na vlastní náklady.Nic na své náklady odstranovat nehodlám a jelikož je to únik tak drobný,že to cítím u hub tak 1dnou do měsíce a únik se mi nezapočítává tak by si to měli řešit oni na vlastní náklady.

S tímhle mě fakt štvou ! Proč to tedy očuchávají,když nesjednají nápravu.

zabu

Spotřeba se tím neovlivní, ale ovlivní se tím plynoměrem naměřená hodnota. Při dvojnásobném tlaku, bude naměřená objemová hodnota poloviční.

andycibulka*
hodnocení

0x

Jen tak teoreticke úvahy : namontujte si pred sporak, plynovy kotel, ne vubec plynovy spotrebic jeste jeden regulator a nastavte ho na vyssi hodnotu nez regulator pred hodinama. Tlak plynu mezi prvnim a druhym regulatorem bude vyssi, nez tlak plynu prichazejicim ke spotrebe.Jeho hustota tedy bude vyssi a hodiny pujdou pomaleji.

hop®

A odkud by se tam ten vyšší tlak asi vzal? *sok* *bzum*

Hope, to je ten rozdíl, mezi teorii a praxí...

:)

andycibulka*

:) Spravne Milane.Tento rozdil je pro jiste jedince neprekonatelny. :))

hujer123*

Naprosto nepřekonatelný... K tomu už není co dodat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma regulátor tlaku plynu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]