Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po bouřce jde někde jen poloviční napětí?

Od: alja* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, mám dotaz, po bouřce mi jde v některých zásuvkách jen poloviční napětí 110V dle zkoušečky? Nechápu jak je to možné, když někde jde normálně 220V, jedná se o rodinný domek, elektrika je půl roku stará, proudový chránič, vše OK? Můžete mi zkusit poradit v čem je problém, děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Pokud vypadla v transformátoru jedna fáze,je možné,že z ostatních fází se proud přes spotřebiče jiných domácností propojí do této odpojené fáze a okruh se tudy uzavírá.

JABRAKA

hodnocení

0x

problém bude ve zkoušečce,né?

anebo zkuste nějaký spotřebič, zda "fakčí".

a tento dotaz jste psal na PC u vás doma nebo jinde?

alja*
hodnocení

Už je to opravené a bylo to opravdu tak, že v transformátoru vypadla jedna fáze. Děkuji za rady, ale to víte dva měsíce v RD jinak celý život v paneláku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]