Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo nějakou osvědčenou fintu na mravence. Máme totiž v domě místo, kde každý večer kolem 8 hodiny vyleze strašně moc mravenců (i těch s křídlama) a docela rád bych se jich nadobro zbavil. Zkoušel sem nějaký postřik proti hmyzu a ten pomohl, jenže druhý den večer jsou zase venku. Poraďte prosím jak s nima skoncovat.
Děkuji
ono to bude třeba tím, že asi v této roční době dochází k dospělosti mravenců, kteří se vylíhli z kukel a opouštějí mraveniště... ti okřídlení odletí mimo, postoupí svatební rej a to další s tím spojené a potom založí nové mraveniště...
ti ostatní mravenci bez křídel je vyprovázejí, bez sebe radostí, že už konečně vyletěli, že zase bude chvíli pokoj, bez shonu při starostech o vajíčka, kukly, a pod... (blíže a poutavě popisuje Ondřej Sekora a Ferda mravenec)
takže vyčkejte, oni za pár dní vyletí a ti ostatní se upokojí... jinak můžete pokračovat ve stříkání, než je ustříkáte všechny...
já bych to ale nedělal, připravíte se o přírodní hodiny, třeba Vás chtějí upozornit, že je čas zapnout televizi...
mně osobně se osvědčil insekticid Biotoll, prášek rozpráším na místa výskytu, oni si ho nanosí do mraveniště a ...
Ferdo, promiň!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.