Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předělání plotu - rozšíření pozemku

Od: lub* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zepta jak a co potřebuji k tomu abych mohl oplotit svůj pozemek aby souhlasil s katastrální mapou.

Mám totiž oplocen pozemek uskočený asi 2 metry do vnitř parcely a tímto bych si ji zvětšil ale navím co k tomu

potřebuji aby bylo vše v pořádku a nedostal se do konfliktu se zákonem.Nevím zda-je třeba ohláška či povolení .

Chěl bych jen plot s podezdívkou a dřevěné plaňky celkově vysoký 130 cm.

Děkuji za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

já bych se nikoho neptal, pokud je to opravdu Váš pozemek. začněte kopat základ pro podezdívku a uvidíte jak se hned o Vás začnou zajímat sousedi a následně i úřad. Vy pak jen odpovíte" proč bych nemohl, vždyť je to moje."já jsem naopak viděl, že obecní úřad nechal udělat veřejné osvětlení a vodovodní řád v pozemku,který patří soukromé osobě a to je větší sranda.

hodnocení

0x
Na tému stavba plotu najdete na poradně mnoho rad, stačí vyhledat tady vpravo nahoře heslo plot. Aby jste byl klidný, nechte si od geodezie vytýčit hranice, třeba i za účasti souseda, těch pár stovek Vám ušetří případné tahanice s ním nebo obcí.

hodnocení

0x

plotek minimálně ohlašte starostovi obce a sousedovi, jediné co Vám zajistí soulad s mapou je geodetické vytýčení, to Vás bude stát několik tisícovek, dnes není nic zadarmo. Pokud je pozemek v digitální katastrální mapě, možná by Vám postačilo vyměření pomocí pásma a pevných bodů v terénu (budovy apod.) a KN mapy. mapu pozemku nelaznete na http:/nahlizenidokn.cuzk.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]