Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zepta jak a co potřebuji k tomu abych mohl oplotit svůj pozemek aby souhlasil s katastrální mapou.
Mám totiž oplocen pozemek uskočený asi 2 metry do vnitř parcely a tímto bych si ji zvětšil ale navím co k tomu
potřebuji aby bylo vše v pořádku a nedostal se do konfliktu se zákonem.Nevím zda-je třeba ohláška či povolení .
Chěl bych jen plot s podezdívkou a dřevěné plaňky celkově vysoký 130 cm.
Děkuji za radu
já bych se nikoho neptal, pokud je to opravdu Váš pozemek. začněte kopat základ pro podezdívku a uvidíte jak se hned o Vás začnou zajímat sousedi a následně i úřad. Vy pak jen odpovíte" proč bych nemohl, vždyť je to moje."já jsem naopak viděl, že obecní úřad nechal udělat veřejné osvětlení a vodovodní řád v pozemku,který patří soukromé osobě a to je větší sranda.
plotek minimálně ohlašte starostovi obce a sousedovi, jediné co Vám zajistí soulad s mapou je geodetické vytýčení, to Vás bude stát několik tisícovek, dnes není nic zadarmo. Pokud je pozemek v digitální katastrální mapě, možná by Vám postačilo vyměření pomocí pásma a pevných bodů v terénu (budovy apod.) a KN mapy. mapu pozemku nelaznete na http:/nahlizenidokn.cuzk.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.