Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plotové sloupky - jak daleko od sebe?

Od: petass* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, postavil jsem opěrnou zeď, do které budu betonovat sloupky a dávat svařované pletivo /sítě/. Délka plotu bude 32 m. V projektu mám sloupky nakreslené 2 metry od sebe, ale prý se běžně dělají 3 metry. Budou 3 metry stačit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

myslím že 3 metry jsou dostačující:)

hodnocení

0x

dost záleží i na místě, kde bude plot stát, pokud je to třeba sněhové pásmo a hodně tam fouká, tak bych moc nepřemýšlel a pořídil o pět sloupků víc. Rozdíl v ceně nebude tak strašný a pevnost plotu se tím značně zvýší. Jinak tři metry na léto stačí.

cepagis*
hodnocení

0x

Ono také záleží na výšce plotu - nejen kvůli vzhledové stránce.

elleanor
hodnocení

0x

Zkuste se podívat na web Vladeka, mají tam dobré vzorečky pro výpočet vzdálenosti pro plotové sloupky, nám to hodně pomohlo, když jsme dělali plot.

jabraka*
hodnocení

0x

Právě jsme dodělali plot se sloupky 3m od sebe.Nezapomeň rohy zakotvit opěrou a dobrý napínací drát.A dolejší příchytkami uchytit do podezdívky.

JABRAKA

vaccent*

Tlachání o ničem. Tazatel napsal "sloupky" ovšem opoměl upřesnit, jaké sloupky. A všichni radí. Znám sloupky dřevěné, plastové, železné jekly, standartní trubky v základové barvě (síla stěny asi 3 mm), systémové poplastované k poplastovanému pletivu (zde velký pozor, zpravidla se jedná o stočený "staniol" o stěně 1,5-2 mm). Při výběru hraje i velkou roli nejen rozteč sloupků, ale i výška plotu. Také řeším obdobné oplocení a nejspíš použiji tradiční pozinkované 5/4 a 6/4 vodovodní trubky při rozteči 2,5 m (stěna asi 3,5 mm), plot v 1,8 m.

sansina
hodnocení

0x

Zrovna se mi hodí se zeptat,jak mají být od sebe dřevěné sloupky prosím,nabízejí na Bazoš-u 8cm/ 230cm to mi připadá nevhodné na plot,to by měly být ty chmelnicové a kde je sehnat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]