Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení nájmu dohodou

Od: pacoska odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit. S přítelem jsem si pronajali byt, přes realitní kancelář, tak že jsme zaplatili provizi realitní kanceláři a při podpisu nájemní smlouvy jsme majitelce složili kauci jednoho nájmu s tím že když ukončíme nájem tak nám peníze musí vrátit. Po neshodách s majitelkou jsme se po třech měsících dohodli , že ukončíme nájem dohodou.Po tomto jsme informovali realitní kancelář ta nám sepsala smlouvu o ukončení podnájmu dohodou ke 30.6.2011. Majitelky i my jsme smlouvu podepsali. Bohužel nám majitelka nechce vrátit kauci s tím že jsme jí v bytě nechali binec, přitom jsem vše uklidila a byt si byla prohlednout a říkala, že vše je v pořádku, a klíče si převzala. Mohu se nějak bránit , abych svoje peníze dostala zpátky? Informovala jsem kvůli tomu realitní kancelář a pán se mě ptal jestli mám podepsaný předávací protokol. Když jsem řekla že ne a že nevím, že něco takového musí být ,že mi to nepřipravil k výpovědi , tak mi bylo řečeno že nevěděl že chci byt předat. Proto bych potřebovala poradit, jestli z pani můžu dostat peníze i bez předávacího protokolu. Děkuji moc za rady Martina

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Napište majitelce písemně na doručenku, že v souladu s nájemní smlouvou žádáte vrácení složené kauce. Ono to totiž jen tak nejde, nevrátit složenou kauci. Nevrácení musí mít své důvody, a na písemnou výzvu by Vám měla písemně odpovědět, proč ji nevrátila. No a pak už se uvidí. Buď se lekne, couvne a vrátí, nebo nevrátí nic. No a to už je pomalu na právníka. Bohužel jde o tak mizivou částku, že Vás právník a soud bude stát víc. než co vysoudíte. Ona to dobře ví. Hospodaření se složenými kaucemi má svá pravidla. Doporučuji přečíst odpovídající §Obč. zákoníka. V každém případě přeju mnoho štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]