Nejste přihlášen/a.
Dobrý den již asi před týdnem jsem vkládal dotaz a bohužel žádná odpověď či rada. Pokusím se tedy dotaz zestručnit a vložit opakovaně. Tedy má někdo zkušenost s dokončením fasády domu tak, že zateplenou fasádu ( v mém případě fasádní polystyren 80 mm, perlinka, stěrkováno, provedeno cca před 2 roky) opatřím venkovním štukem a poté natřu fasádní silikonovou barvou? Pokud ano, zda a kdy použít penetrační nátěr. Běkuji.
mlane,
pokud Vám bude provádět tuto činnost kvalitní firma, upozorní Vás na problém, že nelze podle ETICSu dávat na zateplovák štuk. Klidně Vám to ale udělají, většinou bez záruky, protožečasto popraská. Musel byste zvolit specielní štuk a ten je drahý.
Na Váš dotaz jesnadná odpověď, samozřejmě že musíte použít penetrační nátěr. Bez místního šetření bych asi postupoval takto?
Lepidlo obrousit (ne sbrousit), osmýčit a penetrace, štuk (kvalitní, cementový) fasádní barva.
Přeji hezký víkend.
Když jsem to plánoval já, byla tam ještě penetrace před nátěrem, nakonec jsem nechal štuk jak je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.