Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou máte zkušenost s plovoucí podlahou

Od: hanka11* odpovědí: 6 změna:

Nemyslím s plovoucí podlahou ve vašem bytě, ale v bytě nad vaším bytem. Nad námi bydlí starší paní, tak se to dá vydržet, ale jak příjdou na návštěvu vnoučata, je to hrůza. Jak je možné, že každý si pořizuje plovoucí podlahu a nikoho nezajímá, že je tak hlučná. Je slyšet úplně všechno, dokonce i když spadne paní na zem špendlík nebo jehla. Nedávno jsme chtěli kupovat byt v novém cihlovém domě a při prohlídce se najednou ozvaly strašné rány a dunění. Mysleli jsme, že někdo vleče něco po schodišti, nakonec jsme zazvonili v bytě nad námi a otevřela mladá paní a kolem ní tři malí caparti asi 1,2 a 3 letí. Ti dva starší jezdili na maličkých umělohmotných motorkách. Tak mít nad sebou takovouto početnou rodinku a plovoucí podlahu, to musí být tedy utrpení. Samozřejmě, že to byl důvod proč jsme byt odmítli i když se nám hrozně líbil. Koukám občas na internet, byt je rezervován už asi 4 měsíce a já lituji člověka, který neměl to štěstí, že rodinka byla doma a nebo paní makléřka si dala pozor, aby hluk neodradil dalšího zájemce a tak ho raději vzala na prohlídku večer, až když byl klid.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chápu plně! A buďte v klidu, já měla nad hlavou rodinu, která měla parkety, docela klasické, dřevěné. Není v tom zřejmě rozdíl. Asi jde o odhlučnění stropu. Bydlela jsem v cizině, v buržoazním činžáku. Byl klid dlouhou dobu, ale pak se tam nastěhovala rodina s dítětem, a to si hrálo s kuželkami. Já jsem si zprvu myslela, že tam někdo pracuje na tkalcovském stroji. Byla to hrůza, a mnoho dohadů, a dokazování. Nikdy na to nezapomenu. Tohle pochopí jen ten, kdo zažil, jak mu nad hlavou neustále rachotí stejný zvuk. Snažím se být v životě tolerantní, ale tenkrát bych vraždila...

frame*
hodnocení

0x

Jen pro upřesnění - existují dva typy plovoucích podlah - lehká a těžká. Těžká plovoucí podlaha je velká těžká deska (většinou z betonu) uložena na pružné podložce. Na desce pak spočívá jakákoli nášlapná vrstva. Pakliže se u této podlahy dodrží správně technologický postup, jedná se o nejlepší kročejové odhlučnění. Lehká plovoucí podlaha (většinou z dřevodesky a lamina) je v současné době trend. Tato deska je uložena také na pružné podložce (většinou mirelon) ale o pouhé tloušťce cca 3 mm. I přesto, že z technického hlediska podlaha plave - nesplňuje tato podlaha význam a princip plovoucí podlahy. Myslím, že máte na mysli právě tu lehkou plovoučku.

A proč jí lidé používají všude? Jak už jsem řekl, je to trend. Je snadno dostupné, nenáročná, "levná", ... Bohužel existuje spousta věcí, o kterých si lidé myslí, že bez nich to nejde a musí je mít. Občas to ale není vždy to nejvhodnější.

ola®
hodnocení

0x

Děkuji pánubohu, že jsem místo plovoučky nechala položit kvalitní LINO. Má strukturu dřeva, je od plovoučky k nerozeznání, mám ve stejném odstínu i boční lišty (plastové ty do kterých se dá schovat i el. kabel, prodlužka atd...). Přísahám, že chůze po tomto povrchu je perfektní, není slyšet klapot (chodí i babička v papučích) a hlavně podlaha není tak nepřirozeně tvrdá! A žádné spoje! Vživotě bych neměnila! Snad jenom korková podlaha by stála za zvážení, je krásně teplá! Ale je moc drahá...*tuc*

Ale papuče jsou přece látkové, a naprosto nehlučné! To je jakoby jste chodila v ponožkách. Nerozumím!

ola®

Tak to by jste se divili, jak dovedou klepat papuče na plovoučce! Jasně že né ty co jsou jako ponožky, ale třeba ty na mírném klínku, ono už i ty dnešní babičky nenosí třeba spodní prádlo typu bombarďáků s nohavičkou! Asi holt máme moc moderní bábi*smich*. Ale k věci, opravdu se i mě chodí po linu lépe, než po naprosto tvrdé plovoučce. Od pohledu to nikdo nerozezná (bavím se o kvalitním linu) a dejte dětičkám na hraní třeba kostky a posaďte si je do pokoje kde je plovoučka a pak do pokoje, kde je lino a ručím vám za to, že podle tiku v oku poznáte co je lepší*zed**slunce*

hanka11*
hodnocení

Na plovoucí podlahu nadává pouze ten, kdo má nad sebou byt s touto podlahou. Všichni, kteří plovoucí podlahu obhajují mají to štěstí, že nad nimi je byt s linem a sami na vlastní kůži nepoznali co to je. Pod nimi trpící soused je většinou nezajímá. Dokonce známý mi řekl, že lidem kterým vadí hluk z plovoucí podlahy se mají odstěhovat do domku, nebo do posledního patra a nebo mají chodit přes den ven na procházku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]