Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký alarm do domu - vaše zkušenosti

Od: jkr® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, chtěl bych si koupit tento alarm, máte nějaké zkušenosti?

deramax.cz/...

Mám dům v centru města s menší zahradou. Chtěl bych zabezpečt zvlášť zóny: půda, byt, chodba, skep.

Díky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

1x

Alarm s voláním na mobil není špatnou volbou. Protože alarm, který pořád jenom houká sousedy opravdu časem omrzí a začnou být apatyčtí a nepřátelští. Takže nejlepší volba je nehoukací nenápadný alarm, který Vám zavolá a Vy na objekt buď dojedete (pakliže to nemáte daleko) nebo urgujete sousedy. Já to vyřešil voláním přes pevnou linku (de facto ji teď na baráku mám jenom kvůli alarmu), který jsem doplnil IP kamerou. Samotná pořizovací cena alarmu nula nula nic - vytáčecí jednotka Jablotron TD 110 za pár stovek z aukčního serveru (nový stojí cca 2.000Kč), mikrospínače ve futrech, několik metrů dvoulinky, skrytý spínač, kreativitě se meze nekladou. Pro případ vypnutí napájení pak nějakou UPS. Celkem mě to i s UPS vyšlo na necelou tisícikorunu.

lui*
hodnocení

1x

Musíte si sám rozmyslet, co, jaký majetek chcete chránit. Cena instalace alarmu potom musí tomu odpovídat.

Další věc, kterou musíte vzít do úvahy, je spolehlivost alarmu, příp. potřeba jeho servisu, dostupnost oprav v případě poruchy.

Já osobně, jako fanda českých výrobků, a firem doporučuji Jablotron. Důvod je celkem jednoduchý. Spolehlivý, rychlý, bezplatný servis výrobků. Montáž alarmu lze svěřit jimi autorizované montážní firmě. Technické poradenství na vysoké úrovni. A to nehovořím o možnosti napojení na pulty centrální ochrany, a hlídání hlídací firmou. To sice stojí o něco víc, než nějaký GSM alarm, ale: Hlídací agentura bude u Vás doma rozhodně rychleji než vy, třeba z práce. Takže je tu šance, že zloděj nestihne s lupem utéci. A o to snad jde. Hlavně. O co jiného než o majetek a peníze. Kvůli tomu se to snad dělá. K čemu je mi stát před vykradeným bytem, s GSM hláškou v kapse. To jsou potom vyhozené peníze za alarm.

Takže si rozmyslete: levné amaterské řešení za levný peníz, nebo dražší profi řešení, ale s profi výsledkem.

hodnocení

0x

Kašlete na nějaký alarm. U nás v ulici mají 2 rodiny na svých domech taky alarmy. Montáž provedly firmy. Věčně to houká a lidem to leze na nervy a těm majitelům taky. Nejlepší alarm je pořádný pes za plotem. Někdy postačí mít na plotě cedulku s nápisem pozor pes.

drich*

S tím psem se šeredně pletete. Už jsem se setkal s případy, kdy psa otrávili, nebo ho skrze plot pobodali do očí i po těle. Jako pejskař si nedovedu představit psa najít v tomhle stavu.

hodnocení

0x

Ani nemusíte dávat tolik čidel - zloději stejně prosmejčí všechno až se chytí!

cepagis*

Přesně tak, nezáleží na tom kolik je čidel, ale spíše jak logicky jsou umístěna. Instalaci se nevyplatí uspíšit ale nejprve promyslet, kudy narušitel dříve či později projde. A tam dát čidlo. Samozřejmě skryté, když se jedná o nehulákající alarm ale jednotku volající na mobil, není nutné upozorňovat na to, že co nevidět majitel přijede i s policií. Úkolem těchto nehulákacích alarmů totiž není zloděje vyplašit, ale naopak chytit při činu. Z tohoto hlediska nemám rád PIR čidla - ta jsou dobrá do lamp, ale zlodějem jdou při troše šikovnosti obejít, jsou nápadná, musí se napájet, náročná je i instalace a pořád na to koukáte, protože to z podstaty věci musí být nahoře. Ale to je jenom můj názor:) Takže jestli jste aspoň trošku manuálně zručný, vyplatí se vyrobit si několik smyček sám, táhnout při podlaze, v dutinách, stačí zvonkový drát - nemusí se jednat jen o dvěřní a okenní kontakty, klidně i nášlapné podložky atd... Výhoda samodomo alarmů je ta, že zloděj nikdy přesně neví, co ho čeká. Většinu prodávaných sad zloději znají a čidla dokáží třeba silnými magnety vyřadit z činnosti, nebo odpálí rovnou ústřednu. V případě bezdrátových čidel pak vyruší signál. Co naopak považuji za nutné je nákup ústředny, tam bych se dneska už do samodomo nepouštěl. A samozřejmě, ústřednu zálohovat a vhodně ukrýt, ideálně do kovové skříňky, aby stihla zavolat dříve, než ji zloděj rozmlátí. Ale je to samozřejmě o zloději, když bude hodně chtít, rozebere Vám klidně střechu, a bude mu úplně jedno, že máte dole nějaký alarm:)

jkr®
hodnocení

Pes není dobrá volba pro mne. Navíc bych musel mít aspoň 4, aby mi pokryl všechny zóny. Navíc pes je starost, kam ho dát, když ho na cesty nemůžeme brát s sebou.

Asi půjdu do něčeko takového:

gsm-alarmy.cz/...

cepagis*

Já bych se toho nebál, jestli chcete instantní "DIY" řešení, je to jasná volba. Zálohování to má, zóny taky, čidla jdou v případě potřeby dokupovat. Nedávno jsem viděl v Hornbachu něco takového ve výprodeji od Yale, ale za polovinu ceny. Zaujala mě siréna - velký žlutý kotouč s reklamou Yale, to bych si na barák nepověsil. Obecně bych sirénu raději vůbec nezapojoval a hlavně nikde neupozorňoval, že je objekt vybaven GSM alarmem - ono GSM signál lze poměrně snadno rušit.

jkr®
hodnocení

Přesně, nejde mi o sirénu, ale GSM funkci SMS zpráva zabezpečení jednotlivých zón. Možná bych dal jen malou vnitřní sirénu do hlavní chodby, v případě, že by tam někdo v noci vlezl a my budeme doma, tak ať nás to vzbudí :)

Myslím, že základ pořídím kolem 4 tisíc. Za míň ne.

Nejdřív jsem uvažoval o Evolve Sonix, ale myslím, že umí jen zabezpečit jednu zónu. Z popisu se mi to nikde nepodařilo zjistit.

cepagis*

Anebo toto: aukro.cz/... - cena je ještě menší, ale je to čistokrevná Čína, pravděpodobně Vám k tomu nepřijde ani návod v CZ - nicméně já od tohoto prodejce již něco bral a naprostá spokojenost.

hodnocení

0x

Mam 1 rok koupene neco podobneho.
alarmy.lesovna.eu/...
Prozatim spokojenost, pouzivam to na novostavbe kde jeste nebydlim.
Baterie v cidlech vydrzely presne rok, po nastehovani bude vydrz urcite nizsi.
Sirena muze, ale nemusi byt pripojena, pak GSM jednotka funguje jako tichy alarm a jen posila SMS a vola na predvolena cisla.

výtka
Upozornění od sys hejkal 24. 10. 2015 06:01:24
Odkaz není korektní... zkuste
ampertech.cz/...

buss
hodnocení

0x

Též jde dát kameru(y) a nahrávat na disk, nebo si to pustit na web a sledovat kdekoliv.

eulalie*
hodnocení

0x

Kdo vám bude chtít vyloupit váš dům, překoná i ten alarm. Dnešní zlodějíčci toto určitě dokážou. Možná tak maximálně nějaký zloděj amatér narazí, ale ti ostatní už vědí, jak na věc.

buss

... granát, minu, ženijní zabezpečení ... ne

123honza
hodnocení

0x

Nepadla taky jedna důležitá věc. Samotný alarm je pouze částí mozaiky. Zabezbečení oken - nejlépe mříže a kvalitní bezpečnostní dveře + zajistit všechny ostatní možné vstupy. Alarm je až to poslední. Mechanické zabezpečení má zloděje odradit, nebo alespoň zpomalit a alarm má dát šanci Vám nebo agentuře něco podniknout.

Řešit samotný alarm bez ostatního zabezpečení je nesmysl, protože pro překonání normálního plastového okna stačí několik vteřin.

cepagis*

A jaké jiné než plastové okno? Doplnění samolepících fólií je docela finančně náročné (a hlavně není vidět, takže zloděje neodradí), mříže jsou ještě dražší. Krom toho ne všude lze mříže nebo okenice z estetického hlediska použít, další možnost venkovní rolety. Ale to je vše drahé a za cenu GSM alarmu tazatel zabezpečí jedno, maximálně dvě okna. A když má několikapodlažní dům? Osobně bych šel do vstupních dveří s bezpečnostním zámkem právě v kombinaci s GSM alarmem.

123honza

Samolepící fólie je estetická, ale proč by někdo rozbíjel sklo, když může okno v mžiku vylomit. Viděl jste někdy vylomené plastové okno (s kvalitním kováním)? Já bohužel ano, a dle stop to byla zývačka. Takže mříže nebo fólie a uzamykatelná klika - taková ta dvojdílná, ne jednoduchá. Namontujete bezpečnostní dveře a vleze tam zloděj oknem, zabezpečíte i okna a stejně Vám tam někdo vleze, když na to bude mít klid. Jakékoli zabezpečení lze překonat, záleží jen na potřebném úsilí a čase. Proto je třeba ještě alarm, který dá vědět, že se něco děje. Věřte nevěřte, ale jedno bez druhého jsou absolutně vyhozený peníze.

elieli*
hodnocení

0x

já si myslím, že to cenu má. Nechali jsme si ho od jednoho chlápka přidělat Jablotron za slušnou cenu. Bydlíme na okraji ulice u lesa, a už jednou nám alarm zachránil dům, zloději chtěli vypáčit okno...navíc musím říct, že najít spolehlivého montéra je problém, my sehnali přes známého, a kdykoli je problém, stačí mu jen zavolat a buď dojede nebo aspon vysvětlí po telefonu co a jak. Kdyby chtěl někdo kontakt, stačí napsat na mail a moc ráda ho doporučím : barboraWe@email.cz

majkyp42

Já spiš preferuju GSM alarm a připadně venkovní kamery

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]