Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za vymalování pokoje

Od: ivuska* odpovědí: 26 změna:

Zajímala by mne cena za vymalování pokoje 6x4.Výška stěny je 2,50m.Pokoj byl vyštukován a vymalován.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Ivuško,chyba je u vás.Platbu i náklady je možno i nutno sjednat předem,aspoň odhadem.Pak máte možnostse rozhodnout předem.

Nevím,zda byla nutnost štukovat celou plochu stěn,tato práce je vesměs nejdražší položkou.Jinak za práci je nutno počítat od 170.- do 250.- za hodinu.Pokud tam byl 17 hodin,tak by to za práci nemělo dělat více jako 4 000 Kč.

Pokud měl materiál,tak by měl dát účtenku. + DPH

JABRAKA

ola®

Proč by měl dávat účtenku? To je přece doklad do jeho účetnictví! On Vám musí vystavit akorát fakturu, kde je uvedeno kolik kč za práci a kolik za materiál! Nebo cena smluvní o dílo-dohodou! Není povinen Vám poskytovat slevu z materiálu, když je to bonus od prodejce pro něj, za větší nákupy, stálý odběr atd... A co se týče ceny, tak samozřrjmě pro příště platí chtít cenu vědět předem! Je dobré ho požádat o cenovou nabídku-písemně, pak není co řešit!

krkovicka*
Ola.Ano máte pravdu.
ivuska*
hodnocení

Máte velkou pravdu.Chyba je opravdu ve mě.Víte já toho v bytě moc nedělala,takže v tom neumím chodit.No mám to pro podruhé.Dnes mi to pan malíř dodělal.Chtěla jsem kombinaci červené s béžovou.Ta červená se mu moc nepovedla,tak jsem mu řekla,že zaplatím až to bude v pořádku.Prostě se učím.Však já se chytnu.*stop*

hodnocení

0x

Cena by se měla pohybovat ve výši 2000kč,včetně štukování,bez materiálu.

ivuska*
hodnocení

A co by to mělo stát když si materiál p.malíř přinesl, pracoval asi 14 hod? 2 stěny jsou 2,50 vysoké a 6m dlouhé,1 stěna je 2,50 a 3.50m,a ta poslední je nejmenší,je tam okno takže to je asi tak 5m.Celý pokoj vyštukoval.Ptám se proto,že se v těchto věcech nevyznám a ráda bych věděla jestli zaplatím správnou cenu.*nevi*

hanka11*

Vampe nedělejte si legraci, tady jde o vážnou věc a paní čeká kvalitní radu.

hop®
hodnocení

0x

Celkem 74m2, pokud nebude nutné škrábat, počítejte okolo 2200,- bez materiálu, pokud budete chtít barvu, tak o něco víc...

doctor
hodnocení

0x

vyštukován? oprava štukem nebo vyštukován?

ivuska*
hodnocení

Vyštukován.Pan malíř si přinesl materál na štukování.Dnes mi to dvakrát vybílil,zítra bude malovat barvu,kterou jsem si zakoupila já.

doctor

...tedy 2000 - 5000,- kč víc bych za to rozhodně nedal. záleží na dalších okolnostech. Ty dva tisíce i se štukem to by bylo sakra levné...

ivuska*
hodnocení

Ani se mi nechce napsat,kolik za to chce.Teď nevím jak se zachovat.Pan malíř chce 10.000kč.Fakturu mi samozřejmě vystaví.Já jsem počítala tak maximálně 6.000 a to jsem si říkala,že i tak je to hodně,ale tahle cena mě dostala.aždý mi tu říká,že je to normální.Ale nejsem si jistá,že takové ceny jsou.

doctor

..pokud to není v praze na Václaváku tak je to poměrně dost. Cenu jste neměli dohodlou předem?

ivuska*
hodnocení

No v Praze to není,je to Ml.Boleslavi.Samozřejmě,že jsem se ho ptala co to bude stát,ale přímo cenu mi neřekl,což je moje velká chyba.Mám obavu,když mu zítra řeknu,že je ta cena přemrštěná,tak mi nedomaluje.*zed*Tak mi držte palce.Sice asi nic už nezmůžu,ale alespoň řeknu svůj názor.*plac*

doctor

...pokud jste neobjednala písemně, je na vás kolik jste ochotna zaplatit .-) Chce to jen trochu ASERTIVITY a nebo někoho silnějšího.

někteří rádoby,, řemeslníci" prostě zkouší co zákazník vydrží...

ivuska*
hodnocení

Máte pravdu.Dnes jsem se podle Vás zařídila.Jak jsem psala v jiném příspěvku,prostě jsem nebyla spokojená s prací,tak jsem ještě nezaplatila.A představte si,že po mých vštečných otázkách dnes přišel, a cena byla nižší než předevčírem.(to ještě dříve,než jsem chtěla opravit malbu )Opravdu to chce trochu asertivity.*palec*

krkovicka*
Přesnou cenu řemeslník nikdy ani sám neví.Materiál si dokáže spočítat,ale nikdy neví kolik ho přesně spotřebuje.Do příště si nechte vypracovat cenovou nabídku.Posuzujte ještě s jinou.Neplatí čím levnější tím lepší odvedená práce.Účtenku nebo paragon málokdy ukážou.Pokuď nakupoval v menším krámě,kde běžně nakupuje má tam slevu jako stálý zákazník.Vám předloží celou cenu,zbytek mu jde do kapsy.Jestliže tam strávil 12h štukováním a zítra bude malovat hodlám si tvrdit,že cena je přiměřená.Navíc,jestli to je na fakturu,je to živnostník a ti jsou vždy o neco drahší.Navíc to bere jako,příjezd,auto,nosit materiál.To za 6000 by Vám se vším všudy udělal málokdo a ještě by chtěl přistavit basu piv a kachnu k obědu.Beru to po pražsku.

hop®
hodnocení

0x

Jak to tedy je? Jde jen o malbu na štuk nebo cenu i za štukování?

ivuska*
hodnocení

Dobrý večer.

Takže:jde o i cenu za štukování a malování.Pokoj byl celý vyštukován a následně vymalován.Malíř zde byl celkem asi 12 hod.Zítra ještě vymaluje s barvou,kterou jsem si zakoupila.

hanka11*

No já bych neřekla, že je to přehnaná cena. Navštívila jsem několik adres na internetu a porovnávala ceníky. Např štukování někdo počítá od 65/m2 a někdo 100 Kč a za strop 130Kč. Malování bíle od l3 do 42 Kč za m2. Barevně 54 - 70 za m2. Tak si myslím, že vás to vyšlo docela levně.

hop®
hodnocení

0x

Opět nepíšete, jestli je to cena včetně materiálu. Naše firma by si za vyštukování keraštukem a vymalování bílou barvou účtovala něco okolo 9 tisíc, bez materiálu...

ivuska*
hodnocení

Asi se špatně vyjadřuji,ale někde jsem to psala:je to vč.materiálu.Ale jak tak koukám,podle toho co počítá Vaše firma,tak to asi bude dobře.A kolik si počítáte vč.materiálu?

hop®

Podle spotřeby materiálu, tyhle ceny od boku nestřelím. Ale lze na internetu najít spotřebu keraštuku i Primalexu na metr čtvereční a podle toho spočítat materiál. Šéf by to řekl celkem přesně z fleku, ale budit ho nebudu...;)

jana222*
hodnocení

0x

Dobrý den.Mohu se v souvislosti s dotazem zeptat zda je před štukováním ve starší místnosti třeba natáhnout nejprve lepidlo a pak štuk? V říjnu mi pan zedník renovoval verandu která byla popraskaná nerovná atd..Nejdříve vše oškrábal,napenetroval natáhnul lepidlo,perlinku a vyštukoval.Je potřeba vždy tak postupovat.Mám tady ted takovou komůrku a zůstal právě od října keraštuk tak bych ho na komůrku ráda zdělala a si to štukování vyzkoušela..Stačí jen oškrábat staré malby a štukovat? nebo zase je třeba lepidlo atd..

Děkuji Jana

jabraka*

Jano,pokud se týká oloupaných vrstev maleb,není potřeba nic štukovat.Už jsem to uvedl v jednom příspěvku,jen se oškrábou staré nátěry,které se loupají.Pak se finální stěrkou jen zahladí propadliny a praskliny.Po zaschnutí lze normálně malovat.Nevidím reálný důvod,proč před malováním štukovat stěny.Snad jen ve starém hradu.

JABRAKA

hop®

Pokud jsou zdi popraskané, doporučuji perlinku, podstatně omezí možnost dalších prasklin. Perlinku je třeba oštukovat.

Pokud nejsou zdi popraskané ale jsou "hrbaté", buď se smíříte s částečným vytmelením největších děr, ale povrch stále nebude jednolitý, opravy budou viditelné. Třeba v případě, že byla provedena rekonstrukce elektřiny a byly oštukovány jen šlice po kabelech, budou vždy znatelné.

Pokud zvolíte kompletní vyštukování (třeba keraštukem - doporučuji), zbavíte se všech menších nerovností a zeď bude opticky rovná a jednolitá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]