Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo platí opravy v domě s majitelem

Od: honza23* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ze dne na den jsem zacal mit problem s tlakem vody. Bydlím v domě s majitelem (realitní kanc.) a najednou mi zacal tlak lítat od 0,1 do 6 bar (víc ten tlakoměr neukáže). Problém je v tom, že se mi při nižším tlaku nespustí kotel. Navíc, když se pustí teplá voda a zrovna je dostatečný tlak na spuštění kotle, tak tlak postupně klesá až kotel zhasne. Kotlem to není, protože se to projevuje i na záchodě, kde je takové to staré tlakové splachování přímo z trubky. Nájemníci nade mnou si nestěžují, takže to vypadá, že je problém na odbočce ze stoupačky. Jakoby přiucpaná. Teď otázky. 1) Dá se závada lokalizovat bez rozkopání? 2) Pronajímatel od toho chce dát ruce pryč s tím, že to je na vodorovné části vodoinstalace a to že si nájemnce hradí kompletně sám. Upravuje toto nějaký předpis? Díky za jakoukoliv informaci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanap*
hodnocení

0x

podivejte se do najemni smlouvy, kde by to melo byt rozepsane. Nicmene pronajimatel se zavazuje, ze najemce bude mit teplou vodu, takze bych rekla, ze je to na pronajimateli/majiteli domu.

hanap*

Článek VII.

Práva a povinnosti spojené s nájmem bytu
1. Práva a povinnosti spojené s nájmem bytu jsou obecně upraveny v platných právních předpisech,
zejména v zákoně č. 40/1964 Sb. (občanském zákoníku), ve znění pozdějších předpisů, zvláštních
právních předpisech, kterými se provádí občanský zákoník a dalších zvláštních předpisech
souvisejících s nájmem bytu.

mam vzor najemni smlouvy od Mistniho uradu v Praze 2. pokud mi date svuj email, rada preposlu.

honza23*

to bych byl moc rád, diky.

poslete to na: honza@sanoma.cz

8976*
hodnocení

0x

vodoinstalatérskou firmu / posoudí/ - posudek písemně majiteli se žádostí aby sjednal nápravu, domnívám se že bude s nejvetší pravděpodobností zarostlé přívodní vedení v domě vodním kamenem, možná i rozvod po domě, stáří domu? pokud nápravu nezjedná požadovat slevu na nájemném, nemá smysl rozbít byt a pak dělat rozvody po domě, pokud bude trvat na vodorovné části - nechte si to dát písemně s tím že to provedete, ale pokud to nebude příčinou budete trvat na proplacení marně vynaložených nákladů, pokud není možná rozumná dohoda - vše písemně, na vše doklady, včetně Vaší dovolené...hezký den...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak vody v kotli

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]