Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidla a tmely v kartuších vs uskladnění

Od: ladinpraha* odpovědí: 14 změna:

Potřebuji udělat doma pár oprav a úprav a tak jsem koupil tekuté šrouby a střešní tmel v kartuších. A jelikož s tím nemám žádnou zkušenost a určitě je nespotřebuji najednou, tak mě zajímá, jestli se dají uchovat pro použití někdy příště, případně jak je ošetřit, aby vydržely. Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

3x

Dobrý den, než zas budu riziková skupina, honem odpovím. Jestli jste ještě nikdy aplikační pistoli nepoužil,tak jedna dost důležitá zkušenost. Jakmile potřebujete ukončit tmelení, hned zmáčkněte plech,o který se opírá pružina, jinak obsah kartuše vytéká dál i bez mačkání! Já taky nikdy nespotřebuji celou náplň tak do trysky strčím dlouhý hřebík,aby dosahoval až do náplně. Silikony a podobně v trysce často zatuhnou, ale dá se to snadno odstranit, máte pak silikonový kuželík *smich*. Důležité je uchovat kartuše v místosti kde nezmrznou. Já takhle mám bitumenový střešní tmel už několik sezón. Patronka

hop®

Patronko, některé pistole se zastaví i bez uvolnění aretace, ale je to kus od kusu - dobré varování. S tím hřebíkem je to také možná dobrý nápad, ale třeba při mé spotřebě kartuší mi náhradní nové hubičky zbývají... Ale jinak *palec*;)

doplněno 05.07.11 19:41:

... ještě k té rizikové skupině, třeba Admin naprogramoval systém k diskriminaci chytrejch ženskejch! ;)*smich**slunce*

ladinpraha*
hodnocení

Patronko, vykašli se na nějakou rizikovou skupinu. Máš obrovské zkušenosti a určitě je nás hodně, co si Tvých rad vážíme a oceňujeme je. A byla by škoda, aby sis je nechávala pro sebe. A že si někdy někdo rejpne, tak co? Já si někdy taky rád rejpnu. Užij si chaloupku, načerpej sluníčko a dobrou náladu na ty ošklivé studené měsíce a nezanevři na poradnu. Ahoj Ládin.

patronka*

Ládine tady nejde o rejpnutí, já prostě najednou dostanu plot, a místo možnosti odpovědět, nebo položit otázku se mi objeví červeně nápis, že moje IP je riziková skupina nebo co, už to řeším několik dní, mrkni se do vzkazů. Teď před chvílí se mi to stalo zas, ale už vím, že se musím odpojit a zas připojit, aby to fungovalo. Od zítra to bude snad lepší, přestěhuju se s netbůčkem na terasu, tam mám silnější signál. Stejně tady na mne juká práce ze všech stran. Patronka

hodnocení

2x

nevydrží, časem vyschnou. zpomalíte to důkladným uzavřením, případně ještě zabalit do igelitu.

střešní tmel vám vydrží déle.

hop®
hodnocení

2x

Určitě vydrží, i několik měsíců, ovšem před dalším použitím bývá potřeba vyhodit aplikační nástavec se zaschlou náplní a dát novou.

ladinpraha*
hodnocení

Díky všem, vlastně jste potvrdili to, co jsem tak nějak předpokládal. Lepidlo asi ztvrdne dřív než tmel, ale nějakou dobu by mohlo vydržet. Ještě jednou dík. Ládin

výtka
Upozornění od sys strejc 05. 07. 2011 19:13:53
Zkuste využít k poděkování potvrzení vpravo dole pod odpovědí - dobrá odpověď;)

jabraka*
hodnocení

0x

Potvrdit mohu ze zkušenosti.Silikonové tmely mají omezenou trvanlivost.V podstatě je nutno je uchovávat v suchu,i sebemenší netěsnost znamená postupné ztuhnutí.(Vlhkost ze vzduchu)Vydrží maximálně rok originál uzavřené.Otevřené 4 - 5 měsíců.

Akrylové tmely bezpečně vydrží rok i více.Lepidla je potřeba spotřebovat ihned.

JABRAKA

hop®

JABRAKA: Ihned znamená, že je potřeba spotřebovat tubu jednorázově. Neznám žádný materiál v kartuši, který by třeba po týdnu nešel použít! *bzum*

Tak mám tu lepidlo A60, je z roku 04, expirace do 09/05 je ho už jen zbyteček, postupně ho spotřebovávám.. A protože toto lepidlo nečte Jabrakovy rady, je stále ještě použitelné :) Samozřejmě, nevím o lepidle v kartuši, které by bylo nutno spotřebovat na jediné použití a pak vyhodit. Dokonce i dvousložkové lepidla v kartuších se dají použít opakovaně, jen se mění ten nástavec.

Ovšem Patronka má pravdu, mnohé kartuše nelze ponechat na mrazu, proto je nenechávám v zimě ani v autě. Takový zmrzlý akryl, nebo silikon je na vyhození

Lepidla a tmely v kartuších vs uskladnění
05.07.11 22:43
hop®

Nechci vyvolávat hádky, ale některé kartušové záležitosti mohou zmrznout a po plynulém rozmražení fungují jako zamlada...

reni*
hodnocení

0x

osvědčilo se mi po aplikaci odšroubovat nástavec a otvor pečlivě zakapat voskem ze svíčky. Není to na věky ale dýl než nějaké balení do igelitu.

hop®

Reni, je to to samé, jako tam ten nástavec nechat a před další aplikací odšroubovat a zahodit. Akorát větší spotřeba svíček a víc práce. Ale za všechny dík za nápad, já říkám jen svůj názor a zkušenost, OKI?! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pistole na tmel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]