Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení lustru

Od: jarahosek* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám opět nějaký problém. Nemyslím si o sobě, že bych byl úplně levej na domácí práce, ale elektrika mi moc nejde:) Potřebuju u bráchy zapojit lustr, který má tři bodovky. Problém je v tom, že v obýváku je vypínač se dvěma kolébkama a v tom lustru jsou čokolády a kabely dle mého jen na jednoduchý vypínač. Jak to mám, prosím, udělat, aby třeba jeden vypínač rozsvěcel a zhasínal např. prostřední světlo a druhý vypínač ten zbytek:)? A prosím nějak laicky pokud možno...

Díky moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Kolik kablíků vede z toho lustru? .. Je možné, že se dá zapínat pouze jako celek :)

jarahosek*
hodnocení

No, pokud se takto pozdě večer nepletu, tak tam doteď měli čtyři světla a šli rozvěcet vždy dvě a dvě:)

zajixxx*
hodnocení

0x

Stím se počítalo, ale zda ten nový lustr je zapojen a rozdělen na jednotlivé obvody...nebo pouze jako 1 f-ční celek..

kim*
hodnocení

0x

Ještě sem napište kolik vypínačů to světlo může rozsvítit. Jestli je tam jenom jeden, tak to bude jednoduché.

hop®
hodnocení

0x

Pokud tam máte jednu svorku, do které vedou z útrob lustru tři černé drátky, je možné je vyndat, a rozdělit do ještě jedné náhradní svorky. Asi pokusem, pokud není vidět, které drátky vedou ke krajním a který k střední žárovce.

olaf71*
hodnocení

0x

každopádně je lustr udělán na jeden vypínač. musel by jste ho rozebrat a přidat dráty a propojení mezi těmi, které se mají rozsvěcovat nezávisle na sobě upravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit světlo
Otázky na téma zapojení lustru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]