Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opěrná zed z KB bloků kolik betonu?

Od: zepe* odpovědí: 5 změna:

zdravím mam na sucho postavenou zed z KB bloku cca 250 ks chci si objednat beton z betonárky ale nevím kolik?nikde jsem nenasel kolik KB bloky sezerou betonu hledal jsem i u výrobce a nic jsem nenasel

poradí nekdo?

díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na netu bych našel katalogový list příslušného bloku a zjistil rozměry, když vezmete (v metrech) vynásobenou šířku a výšku a hloubku dutiny nebo součet více dutin v bloku na konci krát jejich počet, mel by Vám vyjít objem betonu. Ale něco málo zabere ocelová výztuž pokud se osazuje. Zvlášť bych to nehrotil, vždycky výjde číslo s určitou přesností, nikde asi supr přesnou hodnotu nezjistíte. Zkuste najít ty rozměry, nebo odměřit metrem na místě. Jinak znám i KB bloky v kombinaci s pevnostní vodorovnou plastovou geomřížovinou bez výplně betonem = taky možnost/alternativa použití.

aaaab
hodnocení

0x
a v projektu to není? Opérné zdi =projekt+povolení. 250 ks to je už kus zdi.
zepe*
hodnocení

projekt není.je to zed 22m dlouhá na jedne stane 20cm a na konci 120cm výška kde pak budou jeste sloupky 100-120 cm je to zed na hranici pozemku se sousedem a smerem k sousedovi bude pohledová a smerek k novostavbě bude zasypána do výšky cca 1m jelikož jsme oproti sousedovi s podlahou baraku o 1m výše. a tam bude stání

ríkám cca 250 ks kb bloku nechápu proc výrobce nemá uvedenou spotřebu *bzum*

frame*
hodnocení

0x

Důvod proč v žádném technickém listu není tato informace uvedená je ten, že klasické kb-bloky nejsou výrobcem určeny pro bet. zálivku - není to ztracené bednění. Na druhou stranu chápu, že se to tak dělá a souhlasím s vypočítáním dle velikosti dutin - výpočet na půl minuty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]