Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palubková podlaha na OSB?

Od: lukasssss odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Mám dotaz ohledně palubkové podlahy - borovice.

Budeme rekonstruovat nově koupený byt a řeším podlahu.

Chěli bychom udělat palubkouvou podlahu. Momentálně tam je: ovný ne vystěrkovaný beton - na tom OSB desky - na OSB lino.

Je nějaká možnost OSB desky napevno přidělat k betonu a na ty následně přitlouct, připlepit palubky?

Děkuji za pomoc. Lukáš.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Nedávno to dělal zeťák,ale na první palubky.je to paráda,ale já bych to nedával napevno,dokonce bych tam nechal to lino.Prkna slepit k sobě(nízkoexpanzní pěnou) a udělat to jako plovoučku,okolo stěn zastříknout dilatační mezeru montážní pěnou a olištovat.

JABRAKA

V žádném případě mezeru u zdi ničím neplnit jen přikrýt lištou.No a lino nechat na OSBčkách to mi také nepřijde zrovna ideální bude dobré vyměnit to za podklad pod plovoucí podlahu.

lukasssss
hodnocení

A třeba PE fólii dát pod mirelon a na to pak tu plovoučku?

lukasssss
hodnocení

Takže děkuji za odpovědi.

Tedy jako lino bych taky asi nechtěl nechat. No a podložku pod plovoučky dát pod masivní borovicové dřevo? Bude to dýchat? V tomto ohledu toho moc o tom nevím. Takže postup by byl takový: sundal bych lino a pokud bude rovina na OSBčkách tak na to dávat/nedávat podložku a na to položit palubky plovoucím stylem...- dilatační spáry bych u stěny nechal cca 12-16mm. pokoj ma 4x5m

Ještě dotaz na onu borovici. Vydrží to psa a malé dítě?

Díky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]