Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Potřeboval bych poradit jak srovnat zeď (omítky) ve starém domku
nevím jestli bude dobrá volba udělat rýhy po celé stěně aby se to chytlo, ta životnost nebude asi dlouhá takže jak na to?
Nemám tu fotky k dispozici,ale na chalupě,kde jsme postavili několik stěn,které byly rovné a my je záměrně udělali jako hrbaté,vápnem natřené,jak to vypadá zajimavě.
Ale zpět .Zeď se docela dobře srovná natažením sádrového štuku,dlouhými tahy širokým hladítkem.Jde to dobře,pokud tam nejsou nějaké díry 5 cm hluboké.Pokud jsou hlubší,tka se nanese nadvakrát,po zaschnutí.Jde to srovnat také flexibilním stavebním lepidlem(fasáda).Jde to udělat také nalepením desek Heraklithu na hrbatinu a následným nahozením.
JABRAKA
dcspeedi, je nutne nesoudrzna mista omlatit, pak cele ocistit a napenetrovat, pak uz je suma fuk co tam das, ale... nic ti nezaruci, ze za rok se stara omitka neodfoukne. Stal jsem osobne take pred rozhodnutim zda natahnout sterku na starou omitku nebo ne.
Kdyz jsem zacal skrabat malbu a oklepavat nesoudrzna mista, jsem se rozhodl, ze takto ne. Muze to byt vic prace nez to omlatit na cihlu a omitnout.
Nemam v planu na omitku jiz nikdy sahat, spravovat apod. tak jsem sel radeji cestou oklepani a nove omitky.
doplněno 04.07.11 11:34:pokud mas v planu, jiz na omitky nikdy nesahat a radovat se s roviny, doporucuji nove, jsou to penize navic, ale vysledek stoji za to.
je možné že taky tak dopadnu, přece jen je to strarý barák a jak do toho klepnu tak to může spadnout celé
uvidis, ja mam koupenou sadrovou sterku www.cemix.cz/prod/...
ta ja max. do 6mm a pripravu podkladu najdes v technickem liste
zalezi o jak velke nerovnosti se jedna pak je nutne vybrat sterku
doplněno 04.07.11 12:03:u sadrove sterky pocitej, ze je mala zrnitost, ktera ti nemusi vyhovovat, pak muzes jit...
apod.
pokud mas nekde prasklinu, bude to chtit perlinku
ono nakonec stejne mozna bude levnejsi a efektivnejsi nova omitka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.