Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční pumpa na vodu jde naprázdno

Od: honza001 odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

potřeboval bych poradit s opravou pumpy:
- pumpa - NP 75 (diskuzi ruční pumpa na vodu jde naprázdno) jsem si přečetl.

Potřeboval bych schéma, řez pumpou, abych věděl jak mám provést opravu. S opravou ruční pumpy jsem se ještě nesetkal a chtěl bych jednu opravit.

Když chci nabrat vodu, tak páka jde z lehka a nic nenabírá. Když s ní manipulujete, tak to vypadá jako by jste nic nedrželi. i mále dítě zvládne manipulaci s pákou...

Problém tedy bude asi podobný jako u zmíněné diskuze s pumpou. Pokud se mýlím budu rád když mě opravíte, poradíte...

děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Jéňo,

Pumpa je vcelku primitivní zařízení.Na páku navazuje zdvíhací tyč,která při pohybu dolů stlačuje dole píst v trubce.Ten má ventilek,kterým proudí voda do roury a při zpětném pohybu vyzvedává píst i s vodou nahoru.Je nutné,aby píst těsnil k vnitřku roury,bude tam kožená manžeta,a dále aby těsnil ventil.Opět je z chromočiněné kůže a na něm je nanýtovaná litinová kuželka. co ucpává otvor v pístu.

Pokud ty kožené věci vyměníš,pumpa bude makat jako nová.

JABRAKA

doplněno 04.07.11 07:52:

Pumpa je určena do hloubky kladiny 7 m

JB

buss
hodnocení

0x

A dodám podívat se pak i na koš ve studni. Zkusit zavodnit pumpu.

doplněno 04.07.11 10:07:

zbozi.cz/...

technoman*
hodnocení

0x

Jestli je to NP (nízká pumpa) od který prochází do studny POUZE trubka zakončená sacím košem, tak - podle druhu sacího koše - koženou klapku nebo gumovou kouli.(nejlíp celý koš za nový). Dále rozeberte pumpu a zkontrolujte klapku v pístu a píst samotný, není -li rožežraný rzí.

honza001
hodnocení

0x

díky všem za cené rady, a zároveň omluva za mou pozdní odpověď. Nějak teď nestíhám. Takže ještě jednou velké díky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]