Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřeboval bych poradit s opravou pumpy:
- pumpa - NP 75 (diskuzi ruční pumpa na vodu jde naprázdno) jsem si přečetl.
Potřeboval bych schéma, řez pumpou, abych věděl jak mám provést opravu. S opravou ruční pumpy jsem se ještě nesetkal a chtěl bych jednu opravit.
Když chci nabrat vodu, tak páka jde z lehka a nic nenabírá. Když s ní manipulujete, tak to vypadá jako by jste nic nedrželi. i mále dítě zvládne manipulaci s pákou...
Problém tedy bude asi podobný jako u zmíněné diskuze s pumpou. Pokud se mýlím budu rád když mě opravíte, poradíte...
děkuji
Jéňo,
Pumpa je vcelku primitivní zařízení.Na páku navazuje zdvíhací tyč,která při pohybu dolů stlačuje dole píst v trubce.Ten má ventilek,kterým proudí voda do roury a při zpětném pohybu vyzvedává píst i s vodou nahoru.Je nutné,aby píst těsnil k vnitřku roury,bude tam kožená manžeta,a dále aby těsnil ventil.Opět je z chromočiněné kůže a na něm je nanýtovaná litinová kuželka. co ucpává otvor v pístu.
Pokud ty kožené věci vyměníš,pumpa bude makat jako nová.
JABRAKA
doplněno 04.07.11 07:52:Pumpa je určena do hloubky kladiny 7 m
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.