Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měl bych na Vás dotaz...chtěl bych se pustit do podlahy v podkroví domu,kde budu dělat dětské pokoje.Podlaha je z dřevěných trámů a jsou na nich 3cm prkna.Jelikož bydlí v přízemí rodiče,tak bych chtěl dát nové trámy mezi staré,které budou výš oproti starým a dát na ně osb...hlavně z hlediska toho,že tam budou běhat děti a dělat hluk.Šířka domu je 6m a původní trámy maji 5,7m.Zajímalo by mě jakou velikost trámů použít a jestli KVH,nebo obyč dřevo?Předem díky za info
Nicku, sice oddelis konstrukci, ale porad se ti to dostane diky ulozeni pres zed dolu. Sel bych spise cestou krocejove izolace, tim padem rostem na stavajici nosne tramy, krocejova izolace a dale dle potreby. Tak budes mit oddeleny prostor.
Navic pokud by jsi sel cestou novych tramu budes nekde kolem 22x20 apod. coz je uz macek a rost bude take potreba
dělal jsem podlahu v podkroví a co se týká protihlukové izolace, tak se mi docela povedla. Na ošetřená prkna jsem dal parotěsnou folii, na ní vyrovnávací posyp Liapor, poté 2,5 cm. kročejové izolace, na to OSB desky PD 12mm. (nesmí se dotýkat stěn,použití dilet.proužku) dvakrát na lepilo křížem přes sebe a prošroubovat. Nakonec plovousí podlahu. Sice vyšel m2 na 600 Kč. bez plovoučky, ale vyplatilo se.
dal jsem narychlo nějaké foto kročejovky na rajče. ta izolace je ROCKWOOL. stránka s foto zde: olaf71.rajce.net/...
Olafe, kolik jsi dal Liaporu a jakou krocejovku steprock HD? 1x OSB 12 mm je OK?
doplněno 05.07.11 19:26:oprava 2x OSB 12 je OK?
Liapor 0/4, v pytlích co prodávaj v obchodech je hodně drahej, já ho bral někde ze stavebnin v žokách 1m3.
Ta kročejovka si nejsem jistý, zda to byla HD, nebo ND. Dělal jsem to v roce 2006 a nemohu se ani podívat na zbytek, co mi zbyl na půdě, protože to nejde.
doplněno 06.07.11 06:47:zapoměl jsem na OSBéčko. Tu jsem dal 12 PD, dvakrát křížem přes,lepit a prošroubovat k sobě.pozor na délku šroubu! ale silnější by byla lepší, pokud to dovolí výška a finance
Olafe, dik
Skoda, me slo zda jsi dal HD nebo ND resp. kolega buduje podkrovi cca 300m2 a diky nerovne podlaze da trochu liaporu a diky vaze liaporu zbytek dozene podlahovou izolaci, ale penez je malo a kazda 50ti koruna usetrena na m2 prijde k dobru
Osobne a hlavne diky rovnemu podkladu jdu do vetsi tl. HOBRY a lamin.podlahy, toto bohuzel nemuze pouzit.
Nicku, ne nebo, ale krocejovku a i rost resp. pokud mas velke roztece nosnych tramu, nepredpokladam, ze jsou 50cm od sebe.
dnes jsem byl vyměřovat výšky na půdě co budu dělat pokoje a zjistil jsem,že mi podlaha letí o 7cm od podzednice k podzednici...výška stropu mi tam vyjde zhruba 230cm+-...ale abych se napojil na podlahu v chodbě,tak tam moc místa nebude...jinak trámy mam stando od sebe 100cm+-jsou 17x20 a na nich 3cm prkna...mezi trámama jsou piliny...tže myslíš sundat prkna,udělat na ně rošt,pan na ně dát kročejovku a nakonec osb?
Nicku, me to letelo vice , a po vybrani vseho(po zaklop) jsem se dostal o 21cm pod puvodni uroven a proto jsem dal jako rost 10x8 tramky, ktere me jako minimum pro tuto roztec (mam stejnou jako ty) vypocital kolega projektant.
Mezi tramam jsem to take nakonec vybral, nasel jsem tam torza a jine haveti, tak jsem byl i rad, ze to slo pryc, takze ANO doporucuji vybrat.
Po sundani zaklopu jsem mel kazde druhe prkno na hrane napadene z dob davnych, tak jsem prkna vyhodil a na takto odkryty prostor udelal rost a zaklop z 1" novych prken a mam cca 60mm na krocejovku + desky. Tato vrstva ma utlum cca 60dB vcetne krocejoveho utlumu.
Rost urcite udelej, pak zaklop, pak krocejovku a desky.
Rost nakonec nemusis mit z hranolku jako ja. Muzes ho udelat z prken cim mas udelany zaklop tj. prkno na storc, ale aspon 150mm, nebo 3x1" prkno na sebe, prosroubovat a sire aspon 150mm, pak nebude pruhyb.
Me hranolek stal cca 40,-/m, takze zadna velka palka.
Jinak vyska nic moc, co takhle vybrat i chodu? a pripadne u schodiste udelat schod (tj. schodek dolu)
s tou výškou je to špatný...já se totiž nikam níž nedostanu,pže nad zaklopem nic nemam..prostě trámy 17x20 na nich prkna 3cm a od nich výška k střešnímu spojníku AČKA(NEVIM JAK SE TOMU ŘÍKÁ) 230+-...no a ta chodba je nově dělaná,tže se mi do toho moc nechce
...holt bude schod do chodby která povede k pokojům,to se nedá nic dělat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.