Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístavba ke stávajícímu objektu

Od: jeyhouda odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat.

Chceme k již několik desítek let stojícímu domu přizdít předsíňku. Někde jsem slyšel, že starou omítku nemusím odsekávat, že stačí pouze natřít penetrací a potřít nějakým lepidlem. Zajímá mne jakou penetrací a jakým lepidlem, nebo jestli vůbec se tato metoda dá použít a oplatí se či nikoliv.

Děkuji za reakce a rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

lepidlo nezabrání tomu, aby nový základ pod předsíňkou nesedal jinak než základy domu... pokud se Vám nepodaří nějak perfektně napojit na starý základ ten nový, bude styk stěn předsíňky a starého domu praskat...

nepíšete o rozměrech předsíňky, pokud nebude moc velká, možná, že by se dala udělat z lehkých materiálů a zavěsit na stěnu domu...

doplněno 03.07.11 18:56:

blahopřeji k předvídavosti, máte o starost méně!

technologii Vám poradí kolegové od fachu, zřejmě bude záležet i na složení omítky, velikosti přístavku, vázání stěn by nebylo také od věci...

jeyhouda
hodnocení

Základ již vybetonovaný je, jelikož se s tím v minulosti počítalo. Jde mi čistě jen o napojení pórobetonových tvárnic (ze kterých bude nová zeď) na omítnuté cihly které tvoří stávající zeď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]