Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké patky na pergolu

Od: rtep* odpovědí: 8 změna:

Poradte prosim jake patky na pergolu, porad uvazuji jake chci to zabetonovat ale nevim jak to udelat aby nesly videt.Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

V receptáři takové patky ukazovali byly šroubovací a jsou tam i s návodem.

likin*

Ahoj, ty šroubovací nesmí narazit na kámen, v pískovém podloží jsou nepoužitelné a počítej, že časem budou klesat.

rtep*

takze asi budou nejlepsi ty klasicke, nekdo nareze tramky a do nich zapusti mensi nekdo vyvrta diru do hranolu ale to se mi zase zda nestabilni...

cepagis*
hodnocení

0x

Aby to nebylo vidět: vykopad díru, vložit izolaci, napenetrovat konec trámku, vložit trámek, zalít betonem. Za předpokladu, že na trámek nebude moct voda, je životnost bez problémů. Nevýhoda - je to pracnější a i drahé patky nakonec vyjdou levněji než ten beton a delší trámky.

frek

A není lepší zabetonovat do patek ocelové nosiče trámků, čímž dojde k odražení dřevěných trámků od podlahy

cepagis*

Jak píši - v případě, že na trámky nejde voda, je odražení zbytečné...

hodnocení

0x

Já jsem si patky nechal vyrobit, jsou v kusu asi 10 cm je v nich zapuštěný trám a mám je nad zemí asi 2 cm. Sice jsou vidět, ale jelikož jsou natřené matnou černou barvou, vypadá to dobře. (ne jako ty pozinkované z Baumaxu apod.) Pokud budete mít zájem pošlu Vám foto. ( radek.rihovsky@mybox.cz )

troja*
hodnocení

0x

... aby to nebylo vidět, tak to je již výše uvedeno, ale nejrychlejší a mobilní je:

Zarazit pořádnou trubku do země (opatrně, abyste se kdekoliv v Praze neprobourali co "tunelu Blanka") , trubky nechat případně vyčnívat kousek nad zem a v železářství koupit obyčejné pozinkované patky dle tloušťky dřevených sloupků ... česky řečeno "nou problém" A JE TO!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]