Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmelit dřevěný strop před zalištováním?

Od: ann* odpovědí: 5 změna:

Potřebuji poradi čím a jestli tmelit palubkama obložený strop. Pochopitelně vznikly mezery mezi trámem a palubkama a i zdí. Potřebovala bych to něčím utěsnit, aby mi z půdy nepropadával bordýlek. Tedy silikonovým tmelem? Některé mezery jsou ale až 1,5 cm *ee* pak hodlám připevnit krycí lištičky, které přkryjí i vruty. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Použil bych spíš pěnu,když to bude překryté,nebude vidět,a cenově taky určitě lepší.

ann*
hodnocení

Jakou? Asi stačí nějaká univerzální? A asi to budu muset kombinovat, protože některé mezírky jsou titěrně mrňavé, tak to bude spíše na ten tmel?

martinxx1

jojo to znam,delaly sme doma taky palubkovy strop a u sten vznykly mezery stary barak krive zdi no.Do vetsich mezer jsem nafoukal penu obyc na vyplnovani ruznych der kolem trubek a tak a male mezery jsem vyplnil silikonem a na to jsem pak pripevnil kryci lysty a je to v pohode.

hodnocení

0x

Do větších mezer použijte montážní pěnu, v podstatě je jedno jakou. Po vytvrzení ořežte přetoky a zalištujte. Do užších spár, kde se nedostane trubička od pěny použijte akrylový tmel. Silikon je zbytečně drahý a krom toho je akryl přetíratelný, zatímco na silikon už nechytne nic, pokud se podaří zapatlat jím zeď (což je u práce na spárách stropu dost pravděpodobné) zůstává tam flek.

jabraka*

Ještě líp použít nízkoexpanzní pěnu.Okolo spárky nalep krycí pásku a použij pěnu.Po zaschnutí by spoj skoro neměl být vidět,lze i zabrousit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]