Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dělám rekonstrukci koupelny a kuchyně. V kuchyni trosku vlhne prostredni stena. O podřezání nepřemýšlíme, protože stěny jsou 80 cm široké. Budeme asi dělat odvětrávané podlahy z tvarovek solido. Chtel jsem se zeptat na skladbu podlahy. Má představa je ve spod zhutnělý štěrk frakce 62 (ale nevim jak vysokou) na to tvarovky, kari síť s betonem 5cm, 10 cm EPS podlahového polystyrenu, pak beton 8 cm a dlažba. Pokud budu dávat podlahové topení, je nutné dávat ten vrchni beton a pak jeste beton s podlahovým topením, nebo stačí položit topení na polystyren a teprve potom dát vrchní vrstvu betonu? Nevím ještě co se dává okolo tvarovek ke stěnám, aby nebyl beton přímo na stěnách. Taky mám obavy jestli nebude v zime pod podlahou mrznout, pokud budou průduchy z venčí. V jendom míste povede kanalizace a voda.
Budu rád i za jinou představu o skladbě podlahy. Jde mi o trvalé vysoušení bez nutnosti podřezávání.
Přečtěte si jak na skladbu podlahy při podlahovém topení a podle toho se zařiďte.To co chcete dělat,je nějak moc složité,nedělal bych to. ceskestavby.cz/...
Jsem také majitelem starého RD ,má dlouhodobá osobní zkušenost je taková,že zhotovením nové vodorovné izolace ,například podřezáním vyřeším většinu problémů . Nemám -li kvalitní vodorovnou izolaci je to špatně. Řešil jsem tento problém před více jak deseti lety na mém RD,izolaci jsem věnoval náležitou pozornost,nyní jsem naprosto bez problémů. Jen na doplnění velká část domu nepálená cihla a směs,téměř 80 cm šíře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.