Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se skvrnou neznámého původu na oblečení

Od: lucyla* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosila bych moc o radu, neboť jsem už zoufalá. Jedná se o skrny na oblečení, které se mi vytvořily během praní, normálně znečištěné trička jsem dala vyprat a po vytažení z pračky na nich byly různě velké skvrny, které ovšem na nich před tím nebyly. Snažila jsem se je odtranit všemožnými odstraňovači skvrn a nic nepomáhá, dokonce ani neředěné Savo nalité přímo na skvrny. Zvláštní ale je, že ne všechno oblečení, které jsem prala zároveň s těmi tričky bylo flekaté. Musím ještě podotknout, že v žádném případě nejde o fleky z omylem přidaného tmavého prádla, pralo se pouze světlé. Děkuji za jakoukoli radu, která mi pomůže skvrny odstranit nebo když mi někdo napíše proč se to mohlo stát.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Lucy:

Žádné záhady v tom nebývají,vždy se jedná o chemické reakce různých látek,které se do prádla omylem dostanou.Každá další manipulace s takovou skvrnou může vést k fixaci na látku a další neodstranitelnost.Proto musíme nejprve zjistit,čím byla skvrna způsobena a pak ji odborně odstranit.

JABRAKA

lucyla*
hodnocení

No jo, jenže jak mám zjistit čím byla skvrna způsobena, když tam před tím nebyla a objevila jsem ji až po vytažení z pračky?

lidka*
hodnocení

0x

Lucylo, nemáte malá děcka, která by mohla něco propašovat do bubnu? Třeba nějakou barvičku, která by se praním rozpustila. Mám v půslední době zkušenosti s pravnoučátky. Poslední můj úlovek byla modelína v gauči. Možná ještě doplňte, jaké barvy jsou skvrny. Odborník na pračky je zde Adam - hangar. Zkuste vnitřní poštu, jestli to není nějakou závadou na pračce.

solifugha
hodnocení

0x

Dobrý den, po tom, co jsem na skvrny od jídla i nejídla testovala snad všechny drahé přípravky, jsem se vrátila k neprávem opomíjenému žlučovému mýdlu a slunci. Koupila jsem si v DM drogerii ŽLUČOVÉ MÝDLO kostku i tekuté (za zanedbatelnou cenu oproti reklamou vynášeným "zmizíkům"). Někdy flek potřu tekutým mýdlem (má integrovaný kartáček) a dám na slunce. Je až k neuvěření, co tahle kombinace dokáže! Někdy namočím celé prádlo do kyblíku s mýdlem a podle výdržnosti skvrny nechám namočené třeba 2 dny. Potom dám do pračky. Na žlučové mýdlo nedám dopustit, někdy mám pocit, že po vyslunění je snad ještě bělejší než když bylo nové! :)

sebod*

lucylo. Mě se tohle také občas stane *zed*. Do pračky dám oblečení jen tak trochu upocené a vytáhnu je s fleky *sok*. A jak píšeš Ty. Fleky jsou třeba jen na jedné jediné věci. A nezmizí, ať s tím dělám cokoliv *plac*. Píšu Ti to, jen abys věděla, že v tom nejsi sama *mala*

lucies*

Souhlas. Není nad žlučové mýdlo. Všechny drahé přípravky propagované v TV se můžou jít zahrabat.

claire*
hodnocení

0x

To mám taky! Vyndám bílé triko a je na něm taková našedlá skvrna. Někdy to pustí při dalším praní, někdy už ne. Dávala jsem to za vinu pračce, pereme v mašině, které už by směli v hospodě nalít... Tak se těším na novou, ale jestli jich to dělá víc? Jak je ta Vaše stará, jaký používáte prášek, jakou aviváž? (Já jsem ale nepozorovala, že se to s jinou značkou zlepší :-/) Taky si s tím nevím rady. A žádný záškodník nebo malé dítě se u nás doma nevyskytuje, akorát pilný Zašupšák, ale ten to nedělá...

sebod*

Claire. Dělá mi to jakýkoliv prášek i aviváž. A dělala mi to stará a teď i nová pračka *zed*. Nejen že mi ta potvora žere ponožky *ee*. Ještě mi takhle ničí prádlo. A jako na potvoru si k tomu vybere nějaký lepší triko *plac*

claire*

Ponožky ta naše žere taky, ona je dokonce záměrně a schválně schovává. To je spiknutí! Já věděla, že vzpoura strojů jednou přijde, ale čekala jsem, že útok povedou bankomaty a ne pračky!

Prostě slovy klasika : "Skvrnu pořídíme lehce. Ale jak se jí zbavíme? ... Cizinec promine." *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]