Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jakým způsobem je možno napojit kanalizační potrubí PVC KG na stávající betonové potrubí. Jedná se o betonovou rouru DN 150, vnější průměr cca 215 mm, na kterou potřebuji napojit PVC KG DN 150. Speciální přechodka z beton. potrubí na PVC prý neexistuje. Předem děkuji za radu. Standa
Nedelej kravoviny a udelej to tak, jak se ro ma udelat, prechodky existuji, jen je potreba hledat pcvalfa.cz/...
doplněno 30.06.11 23:32:
Přrchod PVC či KG na beton není. Pouze přechod na keramiku, jak ukázal pan Pečenka. V tomto případě se musí postupoval kutilsky na míru. Je třeba změřit přesn vnitřní průměr brtonové trubky, a napasovat "přechod" KG. Zbytek utěsnit provazcem, použít přesuvku atd...
Vždy se najde řešení...
Po dlouhém hledání na internetu jsem objevil spojky FLEX-SEAL. Neměl jste na mysli tyto spojovací manžety? Snad by byl pro mě vhodný typ AC 2254. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Dala by se použít?
Ano, přesně Flex Seal jsem myslel.
Tento typ AC2254 co zmiňujete by rozměrově měl sedět...je to na potrubí o vnějším průměru 200-225/160-176mm.
a je určen pro vnitřní i vnější instalace.
Cena by měla být někde kolem 800Kč bez DPH.
Pokud chcete další informace, dám Vám kontakt na autorizovaného zástupce (ale vnitřní poštou, aby to nebylo bráno jako reklama).
Právěm manžel dodělal kanalizaci na odvod dešťové vody u dvou okapů na chalupě, vykopat, flexou a vrtačkou dělal díri do betonové roury-na rady švagra zedníka dával pozor a hlavně nepoužil majzl jelikož ta betonová roura prý ráda praskne, pak dal rouru plast-odvod dešťové vody z okapů, jen přiložil nevsunoval dovnitř aby se náhodou při průtoku nezadrhávaly nečistoty a oblil betonem. Vy to máte snažší, nemusíte nic kopat a vyřezávat díru do betonové roury.
doplněno 07.07.11 20:52:omlouvám se za to I-y, že je r tvrdá souhláska vím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.