Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní kanalizace

Od: standa2* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, jakým způsobem je možno napojit kanalizační potrubí PVC KG na stávající betonové potrubí. Jedná se o betonovou rouru DN 150, vnější průměr cca 215 mm, na kterou potřebuji napojit PVC KG DN 150. Speciální přechodka z beton. potrubí na PVC prý neexistuje. Předem děkuji za radu. Standa

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

U nás za mlada existovala šňůra,naplněná medvědím "hovnem"strčila se roura,našťouchal ten tmel a zabetonovalo se to.

JABRAKA

des*
hodnocení

0x

Stačí vsunout do té betonové a zabetonovat .

standa2*
hodnocení

A nemůže se pak stát, že to začne po nějaké době protékat?

des*

Předpokládám že je to venkovní potrubí,my jsme dávali při nasunování na trubku vazelinu.Po zabetonování neteče nic.

pecenkav*
hodnocení

0x

Nedelej kravoviny a udelej to tak, jak se ro ma udelat, prechodky existuji, jen je potreba hledat pcvalfa.cz/...

doplněno 30.06.11 23:32:

pcvalfa.cz/...

des*

Pecenko cti zadání a nedělej kravoviny.

pecenkav*

Tak tady mas tu druhou a nenavadej ho na nejaky blbosti pcvalfa.cz/...

des*

K tomu jen dodávám že to pořád řešíš obráceně.Pokračuje z plastu do betonu bez hrdla.

pecenkav*

Spis ty koukas spatne, ta prvni je z KG do betonu (hrdla) a ta druha je naopak z betonu (trubky) do KG

doplněno 01.07.11 00:12:

takze tam ma oba smery.

des*

Jo,jen tam nemá to hrdlo.Ty koukas spatne a spatne i ctes.

olaf71*
hodnocení

0x

také jsem toto jednou řešil. vsouvat něco do kameniny není to pravé, bude průsak. tehdy jsem sehnal KG redukci, skoro pasovala,jen jsem jí upravil broušením

hodnocení

0x

Přrchod PVC či KG na beton není. Pouze přechod na keramiku, jak ukázal pan Pečenka. V tomto případě se musí postupoval kutilsky na míru. Je třeba změřit přesn vnitřní průměr brtonové trubky, a napasovat "přechod" KG. Zbytek utěsnit provazcem, použít přesuvku atd...

Vždy se najde řešení...

V zadnem pripade neni potreba postupovat tylem ceskeho kutila. Pokud to chcete mit poradne, existuje cela rada specialnich spojovacich manzet, s kterymi se da spojit prakticky veskere potrubi vsech beznych prumeru a to i rozdilnych. Nejsem dnes ve sve kancelari..a doma katalog nemam, nicmene pokud vydrzite do pristiho tydne, najdu Vam presny typ i s cenou.
standa2*
hodnocení

Po dlouhém hledání na internetu jsem objevil spojky FLEX-SEAL. Neměl jste na mysli tyto spojovací manžety? Snad by byl pro mě vhodný typ AC 2254. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Dala by se použít?

des*

Dej sem odkaz.

standa2*
hodnocení

Ano, přesně Flex Seal jsem myslel.

Tento typ AC2254 co zmiňujete by rozměrově měl sedět...je to na potrubí o vnějším průměru 200-225/160-176mm.

a je určen pro vnitřní i vnější instalace.

Cena by měla být někde kolem 800Kč bez DPH.

Pokud chcete další informace, dám Vám kontakt na autorizovaného zástupce (ale vnitřní poštou, aby to nebylo bráno jako reklama).

Martine, upřimně, za takovou cenu bych to určitě nedělal a použil šikovné ruce českého kutila.

Milane, nechci rict, ze ja bych to doma delal takto systemove a za tyto penize. Nicmene jsem chtel ukazat, ze profesionalni reseni existuje. Do projektu jsem tyto manzety jiz daval, ale ve vetsich dimenzich...potrubi DN500 s prutokem nekolika set litru za sekundu se jiz tezko spojuje systemem "domaci kutil".

Martine, naprostý souhlas...

lidus*
hodnocení

0x

Právěm manžel dodělal kanalizaci na odvod dešťové vody u dvou okapů na chalupě, vykopat, flexou a vrtačkou dělal díri do betonové roury-na rady švagra zedníka dával pozor a hlavně nepoužil majzl jelikož ta betonová roura prý ráda praskne, pak dal rouru plast-odvod dešťové vody z okapů, jen přiložil nevsunoval dovnitř aby se náhodou při průtoku nezadrhávaly nečistoty a oblil betonem. Vy to máte snažší, nemusíte nic kopat a vyřezávat díru do betonové roury.

doplněno 07.07.11 20:52:

omlouvám se za to I-y, že je r tvrdá souhláska vím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]