Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvod tepla z indukce v kuch. lince

Od: sutyn2 odpovědí: 9 změna:

Zdravím a potřebuji poradit z odvodem vzduchu od indukce v kuchyňské lince. Posílám foto pro představu. Kuchyň bude celá obložená. Nad lednicí je výduch s mřížkou pro lednici. Nad indukcí ale žádný otvor v prac. desce dělat nechci. Jsou tedy dvě varianty.
1 - přivést sání do prostoru lednice, ale nevím, zda vzduch se bude sám odvádět v té pozici, jak je to zakresleno
2 - zasekat trubku do zdi a napojit do digestoře. Když to zapojím až za motorem, bude to fungovat?
Které řešení by bylo nevhodnější? Dík za rady a poznatky.
Foto na: uloz.to/...

Odvod tepla z indukce v kuch. lince

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kim*
hodnocení

3x

Taky zdravím, to co plánujete asi nebude moc dobře funkční. Pokud to chápu dobře, tak chcete odvést teplo od indukční desky. Zasekáním trubky do zdi a připojením na stejný odtah odsavače za motorem způsobí přesný opak. Vzduch z odsavače bude foukat pod indukci. Trubka by musela být připojená před motor, je ale otázka jakou by to mělo účinost a co se zárukou na upravovaný odsavač.

Přivedením dalšího teplého vzduchu k lednici riskujete její přehřátí. Některé lednice mají co dělat, aby se ochlazovaly samy. Většina výrobců indukčních desek doporučuje ventilační mřížku do soklu, prostor za skříňkou, větší otvor do zad skříňky a mezera mezi pracovní deskou a dvířky případně vestavěnou troubou. Pokud jsou pod indukcí zásuvky, je lepší když tam ta horní chybí a je tam pouze falešné čílko. To by mělo stačit, pokud tomu nevěříte a chce se vám do toho, tak bych zkusil tu trubku buď do odsavače, ale před motor, nebo vývod někam jinam do místnosti, na zeď dát mřížku jako od krbu. Ale chtěto by to aspoň malý ventilátor.

sutyn2
hodnocení

Ta varianta k lednici se mně taky moc nezdá. Řek bych, že bez nuceného oběhu to přes to trubku stejně nepůjde. Jsem tedy rozhodnut to asi zasekat do zdi a poté do digestoře. Při vaření čaje a nebo brambor si myslím, že by se indukce nemusela tak zahřát aby potřebovala odtah a při větších vaření se zapíná digestoř a tam by byla funkčnost zajištěna. Je pravda, přijdu o záruku u digestoře, bo ji budu muset trochu upravit nůžkami na plech. A

kim*

A pod tou indukcí je co? Trouba? Dejte pak vědět, jak to dopadlo, docela mě zajímá jestli digestoř zvládne nasát aspoň trochu tepla z té trubky.

sutyn2
hodnocení

Pod indukcí již není nic, budou tam dvě police na odložení hrnců. Vespod je uděláno přisávání vzduchu. Teplý vzduch by měl jít nahoru a když to ještě bude tahat digestoř, tak by v tom neměl být problém.

hodnocení

0x

Indukce přeci má na každé plotně svúj ventilátor. Jde pouze o to, kam teplo odvést. Já bych to řešil prúduchy za deskou u stěny a digestoř si to sama nasaje. Nic bych nesekal, ani nezasahoval do digestoře. Pokud by to nestačiko, asi bych pro podporu cirkulace použil vhodně umístěný Mezaxiál, spínaný extra nebo např. s digestoří.

kim*

Pokud je pracovní deska klasické šířky 60 cm a indukční deska má 51 cm tak tam moc místa na průduchy nezbývá. 4,5 cm vepředu a vzadu, pokud je tam těsnící lišta tak tam vleze úplný prd. Navíc když neuhlídáte třeba brambory, tak se ta voda rozlije všude a jestli ta indukce nemá rámeček, ale jenom zkosené hrany, tak je všechno v průduchu.

hodnocení

0x

Dobrý den, malinko se přiživím na tématu. Koupil jsem ind. desku a linku, ale o odvodu tepla jsem nikdy nepřemýšlel a ani mě na něj nikdo neupozornil. Mám tedy zaděláno na problém?

kim*

Indukční deska se ze spodní strany hodně přehřívá, proto má dole ventilátor na odvod teplého vzduchu. Už jsem viděl jednu indukci, která odešla kvůli nedostatečnému chlazení. Přečtěte si návod, určitě tam bude mřížka do soklu atd. už jsem to tady jednou psal. Udělejte odvětrání podle návodu, případně něco podobného a bude to OK.

hodnocení

0x

indukcnna varna doska ma v sebe ventilator zabudovany. Vyduch vzduchu je dopredu. Musis preto zabezpecit aby tento vzduch mohol von. Na toto postacuje asi 10mm medzera, medzi pracovnou doskou a skrinkou, ktora je pod indukciou. Takze, musis znizit celo skrinky.

doplněno 02.07.11 06:10:

do pracovnej dosky sa otvory pre odvod vzduchu nerobia, len ten montazny na osadenie indukcie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]