Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy malovat štuk po osazení plastových oken

Od: golda73* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dnes vyměnili okna za plastová u našich rodičů, Ve tři hodiny skončili , zatížili venkovní i vnitřní parapety s tím, že dnes můžou rodiče jen větrat a zítra už můžeme okna umýt, sundat fólii atd. Zdá se mi to dost brzo. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho můžeme vymalovat štuk v okolí oken a pod parapetem. Někdo říká hned druhý den, že to není problém, někdo zase, že je potřeba čekat až tři týdny, aby štuk nepopraskal. Jaké máte zkušenosti vy?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

Jde o to zda je pouzit jen stuk nebo i hruba. Pokud byla okna nejprve zapravena hrubou a hned stukovano bude to dlouho vysychat.

Jinak plati co mm to den, zalezi na vlhkosti a teplote.

Kousek kolem oken vyschne drive nez cela mistnost.

Muj odhad je 2 -3 dny

hop®
hodnocení

2x

Pokud štuk "chce"popraskat, tak o udělá do druhého dne. Vyschlý štuk zesvětlá to poznáte, pak lze malovat. bývá to druhý den, v nevětraných vlhkých místnostech někdy (zcela výjimečně) až třetí den. Tři týdny se mi, s prominutím, zdá jako docela blbej vtip...

kjanik112*
hodnocení

0x

Mám mnohaletou praxi-klidně malujte už druhý den.

jabraka*
hodnocení

0x

Já si s tím vždy pohraji.Okolo futer vyškrábnu omítku až na pěnu,pokud není lišta,rádo to praská.Pak akryltmelem vyplním vzniklou drážku a uhladím.Po zaschnutí celou plochu lehce přebrousím brusnou síťkou a vymaluji.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma stukovani

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]