Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pouštím se v mém domě k rekonstrukci podlah a potřeboval bych poradit s postupem. Podlahy chci mít betonové a pak vrchní krytinu. Jedná se o dvě místnosti každá o ploše cca 24 m2. Obě místnosti mají okolní zdi podbetonované jelikož měly ještě kamenné základy, + hydroizolace.
V první místnosti je již položena základní vrstva betonu cca 7 cm, která je zároveň s izolací na tu chci položit hydroizolaci a pak mi ještě zbývá asi 8 cmm na finální podlahu. Co mi poradíte za postup? Dát tam vrstvu 30 mm XPS a na vrch beton, nebo jen beton, nebo něco jiného?
V druhé místnosti je byla podlaha ze škvaro betonu naněm nalitý asfalt a pak dřevotrískové desky a pak koberec, všechno bylo vykopáno až na podklad, který je z jílu. A jaký postup teď? V této místnosti bude obývací pokoj takže bych chtěl podlahu co nejlépe zateplit. Pár lidí mi tvrdilo, že na ten jíl mám položit desky Gematherm X je to vlastně XPS extrudovaný polystyren a že není potřeby ani hydroizolace že se tyto desky používají přímo na zeminu a na vrch už jen vrchní beton. Jenže se toho trochu bojím, nebude to táhnout vodu u stěn když ty desky a izolace ve stěnách nebudou napojeny? Nebo jaký jiný postup poradíte?
Předem děkuji za komentáře a rady.
Pokud jsi na jílu,rozhodně bych se bál jen tak položit na jíl XPS a na tom vrstvit podlahu.Jíl bych vykopal aspoň ještě o 10 cm hlouběji a použil nějakou drenáž,buď štěrk,nebo IGLů folie,a betonovou deskou s karisítí uzavřít.na to hydroizolaci a XPSaspoň 20 cm.Pak krycí desku z betonu,nebo sádrovláknitých desek.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.