Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosí se WC

Od: honza1111* odpovědí: 2 změna:
Prosím o radu,rosí se mi keramická nádoba WC COMBI. Bydlim v paneláku a mám zděnou koupelnu spojenou s WC. Předem děkuji za pomocnou radu.:)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Je tam vlhko a nespíš táhne studený vzduch pod dveřmi. Mísa je chladná a vlhkost se na ní zvenku(?) sráží. Zejména po koupání a sprchování, kdy zvyšujete vlhkost vzduchu v místnosti. Je-li to možné, větrejte a zvyšte teplotu vzduchu v koupelně.

Hezký den

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Nevím přesně, ale asi myslíš keramickou nádobou ten zásobník na vodu (kterou se pak splachuje), ale viděl jsem orosenou nádržku na záchodě - že z něj voda kapala na zem. Problém byl v tom, že v nádržce podpouštěl ventl - nebylo to moc, nebylo to ani slyšet, ale pozná se to podle toho, že je vytékající voda v míse vidět a po delší době je také obvykle i rezavý proužek od výtoku vody. Samozřejmě stačilo opravit ventil.

Jinak jádro problému naznačil samozřejmě i AL, protože i když natékající voda je studená, po naplnění nádržky se normálně ohřeje na teplotu okolí a nádržka se nerosí. Ale pokud voda dotéká - protéká stále, nestačí se ohřát a nádržka je pořád studená a kondenzuje - sráží se na ní vlhkost ze vzduchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]