Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Položení dlažby na dřevěnou podlahu

Od: macek71® odpovědí: 7 změna:

tak bych měl další z mých debilních otázek.Lze nějak položit dlažbu na starou dřevěnou podlahu.Jsou to prkna péro + drážka.Je to docela dost rovné,takže v tom problém není.Odpovědi,že je to škoda nechci komentovat.Podlaha dřevěná zůstane,jen potřebuji položit cca 10ks dlaždic.Je to na dlouhé vyprávění.Prostě bych potřeboval radu ,jestli to jde a pokud ano ,tak jak.Položit dlažbu umím,zajímá mě jak podlahu připravit a čím lepit.Pod deskama je škvára a trámky.Vím ,mže by šla podlaha vyřezat a zabetonovat,ale to je takový nevratný krok.Tak jestli to jde nějak lepuit,tqk prosím o radu. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vasek*
hodnocení

0x

Vyčistit, napenetrovat, srovnat flexibilním lepidlem a lepit a spárovat silikonem. A ještě navíc ty prkna nesmí "houpat", jinak hned na ně dát ještě OSB a svrtat (pak se nemusí srovnávat lepidlem).

jabraka*
hodnocení

0x

Macku,kdyby to byla větší plocha,tak bych to nalepil na prkna,ale těch 10 dlaždic by se vyplatilo prkna vyhodit a ten malý kousek zabetonovat,třeba do té škváry,asi tak 5 cm betonek.Pak můžeš lepit co bude libo.

Jiná cesta je použití Lina.Novilon vyrábí řadu vzorů,kde je imitována dlažba,skoro to není k rozeznání.

JABRAKA

hodnocení

tak jde mi o to,že ty desky jsou cca 4m ,takže řezak kousek se mi nechce.Připadá mi to jakoprasárna._Vydrželo to tam 100let a já to hned p... tak nevím

olaf71*
hodnocení

0x

jednou jsem to zkoušel, nesmí se prkna houpat, jinak je to pryč

hodnocení

0x

macku, 10 dlaždic 50 x50cm, nebo 5x5cm?

nevím jak to u Vás vypadá,ale asi bych položil QSB, Cetris, apodobně 8mm, přilepil na prkna pěnou a zajistil vruty, na to opět pěnou nebo lepidlem lepil dlažbu.

je třeba vidět podklad, takto jen spekuluji jak to vypadá...

standam*
hodnocení

0x

Macku, dle pevnosti prken zvol desku napr. OSB aby jsi to mel rovne a nemohlo take dojit k prdnuti dlazby ci spary

na OSB nanes kontaktni mustek, flexi lepidlo, textilii, flexi lepidlo a dlazbu

cim vetsi rozmer tim hure, nedoporucuje se vice jak 30x30cm

toto je doporuceny postup pokladky dlazby na OSB desky

ladislavtikal*
hodnocení

0x

pokud prkna se nehoupou a drzi tak tak to muzete klidne nalepit i na chemopren na kazdou stranu dlazby tri kapky chemoprenu a je to bez starosti silikon do spar a je klid

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]