Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci se zeptat, jak moc nepořádku se dle vašich zkušenosti udělá při výměně plastových oken. Jde o panelák, takže dvě jsou celostěnná, prostě zřejmě budou vybourávat celé dvě stěny. Před rokem jsme teprve malovali, pokládali nové koberce atd., takže mě dost děsí představa, že bychom museli tohle celé dělat - a především platit - znovu. Myslíte, že jde nějak odsunout nábytek ke stěně, srolovat koberce a prostě že to jde i bez malování?
Za odpověď díky moc!
Velmi záleží na těch kteří tuto výmněnu budou dělat . Když to dělali v naší firmně,vybourali vše,udělali průvan a bylo po snaze minimalizovat škody . Prach z omítek byl všude. V mém bytě jsem dělníky přimněl k tomu,aby udělali jednu stranu a pak druhou ,aby nebyl průvan a vše proběhlo v pohodě. Malovat se v případě bytu nemuselo ,jen jsem několikrát přetřel opravené okolí oken .
Máme čerstvě zateplený panelák i vyměněná okna.O žádném nepořádku nevím,vše se odbylo velice rychle,přišli,všechno přikryli velkými kartony,my jsme preventivně folií přikryli nábytek.ani to nebylo potřeba.Stará okna vyřezali,nová byla přesně do původních otvorů,někde ručně trochu přisekli,někde přizdili a odpo už bylo hotovo.Pak jsme poskládali opatrně krabice a běžně vyluxovali.
JABRAKA
Vše záleží na Vás, jak si vše připravíte. Počítejte s velkým nepořádkem, a prachem všude. Pokud bude venku bezvětří, bude ho méně, vymalovat bude třeba jen špalety oken, nábytek nemusíte moc stěhovat, stačí jen 5cm okolo okna. Jen zakrýt kvalitní folii.
Jabrakovi přeji ze srdce, že mu neudělali nepořádek, kolegovi dělali okna minulý týden, musel zvýšit hlas na dělníky aby se chovali ohleduplně, avšak nerozuměli češtině, tak volal mistra, aby poslali jiné řemeslníky...
Nedopadlo to dobře, okna musejí předělávat páč jsou křivě. (v polovině paneláku)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.