Nejste přihlášen/a.
dobry den -zjistil ze mi zateka pod rohovou vanu / a po oddelani montaznich obkladu jsem zjistil ze vana je podezdena jen z venku a u obkladu byla jen prirazena a obsilikonovana , silikon se utrhl a lem vany se pri zatizeni prohyba od 2-6mm. jinak vana je kvalitni /ravak/ a je na 4 nozkach a problemy zpusobuje jen prohybajici se lem u obkladu. stojim ted pred rozhodnutim jestli predni podezdeni vany shodit -vanu posunout od rohu a znovu vsude podezdit a posadit na lepidlo /pripadne vyfoukat penou/ .jeste me napadla setrnejsni varianta kdybych stlacil lem vany dolu -dal tam nejaky plastovy klinek /co se pouziva u obkladu/ a zkusil tam nejvice natlacit silikonu nebo lepidla -pripadne zkusit do skviry nafoukat penu a nasledne i s klinkama sparu presilikonovat. obklady mam nahradni, ale fakt nevim jestli to mam radsi sbourat anebo zkust spravit tim silikonem /penou/. diky za kazdou radu
Já bych to zkusil podšprajcovat na dvou místech u té zdi. Z vyschlého akátu bych udělal dva dřevéné hranolky 3x3 cm, na koncích je zbombíroval- po zkusmém nalezení přesné délky to podšprajcoval.Mám vyzkoušené, že to dřevo tam vydrží léta.
súhlasim ,robil by som opravu rovnako.Hranolkov by som dal viac.Problem bude iba so zapravením hranolu vo vzdialenom mieste,lebo vana je rohova cca 90x 150 a ruka je tak 60. Pravdepodobne si musíte v obmurovke urobit další "montážny" otvor a urobit prípravok na vztýčenie hranolu na mieste kde je ruka krátka. Hranol by som na koniec zaistil lepom o podlahu .
Když obkládám vanu,poslední řadu kachlíků lepím na doraz k usazené vaně.Pak není důvod nějaké netěsnosti.Pokud přitěsňuješ vanu k hotovému obložení,tak to bez zástřiku silikonem nejde.Ale je možné spoj zpevnit ozdobnou lištou,která se vmáčkne do silikonu a po odstranění přetoku je spoj pěkný i vzhledově.
JABRAKA
dekuji vam za odpovedi -je tam malo mista na montaz stojek -tak jsem se rozhodl shodit predni podezdivku -odstavit vanu a podezdit po celem obvodu vany -/ u venkovnim obvodu volim tloustku 7,5 cm a u steny myslim ze by pod lem stacila tloustka 5cm.vim bude to hodne prace ale kdyz jsou ted ty svatky a trochu casu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.