Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava nepodezdene vany

Od: tiberi* odpovědí: 4 změna:

dobry den -zjistil ze mi zateka pod rohovou vanu / a po oddelani montaznich obkladu jsem zjistil ze vana je podezdena jen z venku a u obkladu byla jen prirazena a obsilikonovana , silikon se utrhl a lem vany se pri zatizeni prohyba od 2-6mm. jinak vana je kvalitni /ravak/ a je na 4 nozkach a problemy zpusobuje jen prohybajici se lem u obkladu. stojim ted pred rozhodnutim jestli predni podezdeni vany shodit -vanu posunout od rohu a znovu vsude podezdit a posadit na lepidlo /pripadne vyfoukat penou/ .jeste me napadla setrnejsni varianta kdybych stlacil lem vany dolu -dal tam nejaky plastovy klinek /co se pouziva u obkladu/ a zkusil tam nejvice natlacit silikonu nebo lepidla -pripadne zkusit do skviry nafoukat penu a nasledne i s klinkama sparu presilikonovat. obklady mam nahradni, ale fakt nevim jestli to mam radsi sbourat anebo zkust spravit tim silikonem /penou/. diky za kazdou radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

1x

Já bych to zkusil podšprajcovat na dvou místech u té zdi. Z vyschlého akátu bych udělal dva dřevéné hranolky 3x3 cm, na koncích je zbombíroval- po zkusmém nalezení přesné délky to podšprajcoval.Mám vyzkoušené, že to dřevo tam vydrží léta.

kamill*

súhlasim ,robil by som opravu rovnako.Hranolkov by som dal viac.Problem bude iba so zapravením hranolu vo vzdialenom mieste,lebo vana je rohova cca 90x 150 a ruka je tak 60. Pravdepodobne si musíte v obmurovke urobit další "montážny" otvor a urobit prípravok na vztýčenie hranolu na mieste kde je ruka krátka. Hranol by som na koniec zaistil lepom o podlahu .

jabraka*
hodnocení

1x

Když obkládám vanu,poslední řadu kachlíků lepím na doraz k usazené vaně.Pak není důvod nějaké netěsnosti.Pokud přitěsňuješ vanu k hotovému obložení,tak to bez zástřiku silikonem nejde.Ale je možné spoj zpevnit ozdobnou lištou,která se vmáčkne do silikonu a po odstranění přetoku je spoj pěkný i vzhledově.

JABRAKA

tiberi*
hodnocení

dekuji vam za odpovedi -je tam malo mista na montaz stojek -tak jsem se rozhodl shodit predni podezdivku -odstavit vanu a podezdit po celem obvodu vany -/ u venkovnim obvodu volim tloustku 7,5 cm a u steny myslim ze by pod lem stacila tloustka 5cm.vim bude to hodne prace ale kdyz jsou ted ty svatky a trochu casu;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]