Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším rekonstrukci staršího domu a v patře ve dvou místnostech jsou betonové podlahy, které se "houpou, pruží", když vejdu do místnosti tak skřínky v místnosti se otřásají. Docela mně to děsí, protože si nedokážu představit jak toto odstranit. Podlaha je celkem odbytá, již na první pohled se nedá mluvit o rovném povrchu . Dokážete poradit či navrhnout možná řešení odstranění tohoto problému. Děkuji
Nevím jestli pěnou něco spraví, když se to tak houpe, mohou být v háji už nosné trámy na kterých je deskový záklop a beton. Když už dotyčný dělá rekonstrukci, podlahu bych rozkryl, alespoň na šířku jedné desky uprostřed a podíval se jak to vypadá.
V případě dobrých nosných trámů bych beton odstranil( je evidentní, že neúměrně zatěžuje trámy) záklop ponechal, vyrovnal ho stěrkou a na na to dal osb desky s drážkou 2 vrstvy přes sebe prošroubovat ( v případě že by bylo potřeba dorovnat ještě výšku, na stěrku dát ještě rošt, třeba ze střešních latí a na to pak křížem 2x osb.
V případě špatných nosních trámů, ke každému trámu jedinně podtáhnou traverzy I 16, na ně přišroubovat desky, trámky ( vysoké tak, aby vám vyšla stávající výška) a na to použít původní záklop+ 2x osb desky křížem. Rošt v tomto případě na dorovnání by odpadl.
Ještě jestli bude v mezistropu švára-pryč s ní a nahradit ji vatou, kvůli zvukové izolaci.
Jestli nedokážete posoudit stav trámů, určitě pozvat stavaře, co se pohybuje v oboru.
Variantu s I 16 mám vyzkoušenu.
Kubaru, to je necnost techto podlah, drive se na nosne tramy a zaklop neco nasypalo napr. pisek a udelala se beton. mazanina
osobne jsem toto mel take a vse slo pryc, pak rost, zaklop
tva podlaha se takto bude chovat porad, to co tam mas je tiha a i kdyz jsou nosne tramy OK vzdy budou takto zapruzit pokud jim pomuzes a rozhybes tu masu materialu co tam lezi
Pokud si nedovedes predstavit jak to odstranit... lze to a to i v kyblech, beton jsem pajsrem rozlamal na kusy a odnesl, zbytek je uz nutne kyblovat nebo mit rouru, ja mel cca 23tun
pro predstavu par fotek mstanda.rajce.idn/...
Zdravim Stando,
dekuji za inspirativni fotoreportaz z vasi rekonstrukce, ktera mne asi bohuzel nebo bohudik taky nemine. Po rozhovoru s jednim z pametniku pristavby zminovaneho patra jsem se dozvedel nasledujici: v podlaze drevene tramy, zasyp, betonova deska a protoze doba byla zla a penez bylo malo tak se na tramech zrejme v teto casti domu setrilo (rozestupy podou ponekud vetsi). Po prohlednuti vasich fotografii bych se rad zeptal jen na par veci:
1) po odebrani puvodniho zasypu tam uz nedavate zadnou izolaci?
2) jako akustickou izolaci jste pouzil co?
3) jestli to neni tajne, jaka byla financni narocnost tohoto reseni pro predstavu o potrebnem rozpoctu, kdyz predpokladam zhotoveni svepomoci
Dekuji
Kubaru
Izolaci mezi nebo do otvoru jsem nedaval, chtel jsem vyuzivat teplo ze spodni casti domu, uz jsem to zde nekde na foru psal, tak se budu opakovat, i v nejvetsich mrazech mam v celem podkrovi cca + 18°C, takze na praci OK teplota, samozrejme podkrovi bude vytapene tj. prumeru dozene dalsi 4°C.
Jako hlukovou a zaroven krocejovou izolaci pouziju HOBRU cca 20mm + lamin.podlaha.
1" prkna jako zaklop a HOBRA jako izolace ma zvuj duvod, tento material dokaze akumulovat a tim prijemnit uzivani.
odebrani materialu = 0,-
nalozeni a odvoz materialu 23tun = 2600,-
1m tramku 10x8 = 40,-
1m2 1" prken = 50,-
pouzito 200m trakmu 10x8 = 8000,-
pouzito 100m2 1" prken = 5000,-
vruty,podlozky, penove tesneni, chem. osetreni, preklizka na vypodlozeni cca 3 tis. na 100m2
+ prorez atd. cca na 100m2 to bude 20tis.
pokud pripoctu zpevneni hlav nosnych tramu bude to cca dalsich 6-8 tis.
pisu to z hlavy presnou castku nevedu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.