Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádrž na vodu v garáži

Od: milos* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zabývám se chovem akvar. ryb a v poslední době mi přestává stačit přísun vody (celkově i vlažné 25-28 Celsia) a proto bych potřeboval vybudovat zásobník vody v garáži. Představoval bych si to zhruba takto: obvodové zdi z 15cm (cihele) a udělat betonovej věnec nahoře i v metrový výšce, zevnitř vyzděný polystyrenem a do vnitř natažena jezírková folie rozměry nádrže zhruba 3x3x1,8m. Vodu vyhřívám zatím přes kotel výměníkem a časem bych chtěl i solarní kolektory. Myslíte že mnou navrhovaná verze bude stačit nebo mám udělat 30 cm zeď a udělat betonovej věnec nahoře i v metrový výšce. Jde mi hlavně o jednoduchost (chci si to udělat sám) a i levně a rychle. Děkuji za reakce Karásek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Miloši, to je od oka 16 tun vody. Asi bych se cihlové konstrukce bál, raději bych volil betonovou konstrukci ze ztraceného bednění, provázaného armovacími dráty, jak svisle, tak i vodorovně, pevně ukotvenou do podlahy, případně raději s provázaným armovaným vybetonovaným dnem...

milos*
hodnocení

no bude to tak spíš k 2,5 m*2,5*1,5m zvenku takže jsem předpokládal užitnou kapacitu tak 8000l a jakou šířku bednění myslíte že by byla ideální 20-30cm? a jezírková folie ok?

hop®

Pokud nebudeš šetřit na kvalitě betonu a metrech armatury, tak by asi stačila i 15-ticentimetrová kostka. Uvnitř přetáhnout ostré hrany, ideální pro zpevnění by byla perlinka s lepidlem. Potom už třeba ta fólie. Ovšem je to stále jen teorie střelená "od oka", asi by si to zasluhovalo trošku rozumný návrh a pevnostní výpočet - pro jistotu. Bude záležet i na umístění armatur, raději je dávat co nejblíže vnějšímu kraji bloků, aby lépe držely...

milos*
hodnocení

a je nějaká jednoduchá rovnice? na výpočet těch pevností

milos*
hodnocení

ještě náčrt v rychlosti

uloz.to/...

rv*
hodnocení

0x

Nejlevnější a nejrychlejší je asi nákup nafukovacího bazénu a polystyrénem zaizolovat garáž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]