Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal - protože na internetu jsem nenašel kloudnou odpověď - proč se vlastně turbokotli říká turbokotel, respektive, jaký zásadní rozdíl je mezi turbokotlem a normálním kotlem. Děkuji moc
Zásadní rozdíl je ten, že turbokotel má zabudovaný spalinový ventilátor...a nepotřebuje tudíž nasávat vzduch z místnosti, protože vzduch potřebný ke své činnosti si nasává z vnějšího prostředí...a do něj opět pomocí ventilátoru spaliny vypouští. Dalo by se psát ještě dále...ale jako základní informace to snad postačuje.
Pokud jste nenašel na internetu kloudnou odpověď, pak je to proto, že jste špatně hledal.
hlavní rozdíl je, že turbo nepotřebuje komín...konkr. já ho mám v podkroví, jediná roura obstarává jak nasávání vzduchu, tak odvod spalin, může být do střechy či do zdi.T.
doplněno 27.06.11 14:31:krátká, cca 1,2m dlouhá plastová roura
Já vím, přece kvůli bezpečnosti nemůžeme hnát spaliny případnými netěsnostmi ven mimo komín. Měl jsem napsat raději "nucený oběh či posun vzduchu..."
Je to odsávání spalin,nad hořákem do výdechové,spalinové trubky a případné netěsnosti neexistují,neboť trubky jsou těsněné spešl nasunovacím těsněním.Mimoto v tomto potrubí není ani tlak,je volně do atmosféry.
Děkuji za školení, proto jsem to asi také upřesnil, případné netěsnosti by vadily třeba u vstupu piezzoelektrického zapalovače (vlastně spíše přívodu k jiskřišti), kdyby byl spalovací prostor pod přetlakem díky ventilátoru na vstupu vzduchu do spalovacího prostoru. Tím, že je ventilátor na výstupu, není nutné spalovací prostor tak kvalitně a neprodyšně utěsňovat, protože je v něm vlastně podtlak. O.K.?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.