Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze použít OSB desky jako podlahu?

Od: alim* odpovědí: 6 změna:

Prosím, poraďte, zda mohu použít OSB desky - nevím o jaké síle - jako podlahu v malinké místnosti, kde se pouze přespává? díky Alim

doplněno 27.06.11 20:41:

stávající podlaha je z prken, OSB desky chceme na toto položit a překrýt celoplošným kobercem. díky Alim

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

Tak nejlepší by byly OSBéčka pero drážka a broušené. Pokud je budete dávat na rošt, tak samozřejmě čím silnější, tím lepší, já bych dal dvě 12 mm. křížem přes sebe na lepidlo a prošroubovat.

pokud je podklad pevný a rovný stačí i 1x OSB do 2cm. Použít t o jde, ale vypadá to jako někde v dílně nebo v maštali, prostě hrůza.Přektyjte to alespoň plovoučkou tl. 7mm za 90Kč/M2.

olaf71*

co myslíte tím pevný a rovný?

standam*
hodnocení

0x

Alime, vse lze i OSB na podlahu, ale nenapsal jsi nic o podkladu

doplněno 27.06.11 20:50:

Kup 5mm HOBRY (zelena pod lamin. podlahu) a klidne poloz 1x12mm OSB PD

predpokladam, ze to chces z duvodu nerovnosti prken, tak jak sel cas

marten
hodnocení

0x

Dobrý den,

řeším podobný problém... Chci předělat podlahu v panelovém domě. Zatím jsem odházel starou plovoučku z chodby a podlaha je docela nerovná. Vodováha se na ní kymácí. Moc se mi nechce celý byt samonivelačkou vyrovnat. Přemýšlel jsem jestli by nestačilo dát jednu řadu Durélis desek s pérem o síle 1,2 mm a na ní druhou řadu Durélis desek o té samé síle okorád že opačným směrem aby se desky nekryly stejně¨, ale do kříže. Pod to asi nějaký miralon. Co myslíte? Mohlo by to takhle fungovat? Jo na desky bych pak chtěl lepit vynilovou podlahu.

Za vaše názory předem děkuji!

standam*

to marten:

zalezi na nerovnosti, tezko rict

je zde take moznost hladitkem a sterkou par mm vyrovnat podlahu nez nivelovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]